välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

högra hjärnhalvan och vänster funktioner hjärnan

Postad av : Annika Hultén

Hjärnan är uppdelad i två halvklot-vänster och höger. Varje hjärnhalvan är ansvarig för specifika delar av hjärnan fungerar, både fysiskt och informationsbehandling

vänster hjärnhalva fysiska funktioner

Den vänstra hjärnhalvan styr den högra halvan av kroppen. Därför, om ett medicinskt problem som stroke inträffar i den vänstra hjärnhalvan, kan patienten uppvisa skrivs funktionalitet på höger sida av hennes kropp.

högra hjärnhalvan fysiska funktioner

I den högra hjärnhalvan styr den vänstra halvan av kroppen. Därför, om en skada inträffar till vänster hjärnhalva, kan patienten uppvisa skrivs funktionalitet på vänster sida av hans kropp.

Vänster hjärnhalva lärande Funktioner

Den vänstra hjärnhalvan är ansvarig för logik. Den vänstra hjärnhalvan innehåller också språkcentrum, tolkar mönster och är detalj-orienterad. Om ett medicinskt problem påverkar den vänstra hjärnhalvan, kan patienten drabbas av språk afasi.

högra hjärnhalvan lärande Funktioner

I den högra hjärnhalvan är ansvarig för känslor. Den högra hjärnhalvan är rumsligt orienterad och söker efter mening. Det är också är centrum kontrollerande musik, konst och kinestetiska förmågor. Om en skada uppstår på den högra hjärnhalvan, kan patienten drabbas av rumsliga brister.

Hemisfäriska inriktning

Många gynna ett hjärnhalvan till den andra i sin inlärningsstil. Vissa människor lär sig mer visuellt, medan andra lär bättre genom sekvensering och verbalisering. Genom att förstå vilken hjärnhalva du positiv, kan du ansöka specifika strategier för att maximera din egen inlärning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org