välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Syftet med titrering

Postad av : Valon Istrefi

Syftet med titrering är att bestämma en okänd halten i ett prov med hjälp av en analysmetod. Titrering kräver tre grundläggande komponenter: en vätska med känd molaritet eller normalitet, kallad titrermedel provet eller flytande i behov av mätning, som kallas titrand, och en kalibrerad enhet för tappning av titreringsmedlet droppe för droppe i titrand. När titreringen når en slutpunkt, är mängden av titreringsmedlet registreras och används för att beräkna den okända koncentrationen

Du behöver:
Stor, klar plast skål.
Kartong blad.
Pink hantverk färg.
Medelstora pensel.
Penna.
Sax.
Limpistol.
Limstift.
Brown garn.
Tandad kniv.
Styrofoam boll.
Blue hantverk färg.
Svart hantverk färg.
Plastbehållare.
Blue garn.
Wellpapp.
Små svarta pärlor.
Regelbunden kartong.
Tandpetare.
Makaroner nudlar.
Äggnudlar.
1 medelstor, tydligt gummiboll.
1 liten, klar gummiboll.
Vit mat ombord.
Röd färg.
Liten pensel.
Red M M's.
Blue M M's.
Altoids.

Titrering Illustration

En kemist testar för mängden klorid i ett vattenreningsverk prov. Metoden som används är en enkel titrering att utföra. Kemisten placerar en kalibrerad byrett på en byrett monter. Hon mäter då en delmängd av provet i ett 100 mL Erlynmeyer kolv, i detta fall 50 ml vätska. Alla mätningar finns dokumenterade på en bit papper eller i en loggbok. Kemist fyller byretten med en känd koncentration av kvicksilver nitrat lösning, en lösning krävs för just detta klorid test. Platser hon sedan fem droppar indikatorlösning i provet och försurar den med salpetersyra. Det blir gul. Kemist dokument början nivån på lösningen i byretten. Hon lägger sedan provet under byretten och långsamt, droppvis, låter titreringsmedlet falla i titrand, eller prova, tills en lila slutpunkt nås. Kemisten dokument hur mycket titrermedel användes och beräknar värdet av klorid i lösningen med hjälp av en enkel ekvation som gäller för metoden.

Typer av titreringar

Titreringen angivits ovan är en komplexbildning titrering. Slutpunkten färgen ut när indikatorn lösningen bildar ett komplex med överskottet kvicksilverjoner från titreringsmedlet. Detta händer mellan ett pH på 2,3 och 2,8. De vanligaste typerna av titreringarna är syra /bas upptitreras. De används för att kvantifiera analyter, varvid okända jon eller sammansatta testas för, förutom att vara användas för att standardisera syror och baser. Syra /bas titreringar ibland kräva användning av en pH-mätare, medan andra gånger metoden kräver en indikator lösning, som i exemplet ovan. Annan typ av titrering är en redox reaktion, vid kombination av de titreringsmedlet och titrand orsakar en vinst i elektroner. Denna vinst kallas en minskning.

Om Byrett

Den kalibrerade byretten är det viktigaste redskapet som krävs för en titrering metod. Kalibrering är viktigt eftersom det är viktigt att byretten att vara så noggranna som möjligt för att fördela mycket exakta mängder vätska i provet. En byrett är ett långt cylinderformat glas med öppen ovansida för att hälla eller pumpning, i titreringsmedlet. I botten finns en omsorgsfullt formade spetsen på utlämning. Byrett har oftast en plastpropp som lätt kan vändas för att leverera bråkdelar av en droppe titrermedel om det behövs. Byretter finns i många storlekar och är markerade i milliliter och fraktioner milliliter.

Annat tänkbart Instrumentation

Byretter är de vanligaste bit instrumentering som används i titreringarna, men elektronisk utrustning kan också användas. Potentiometrisk titreringar kan använda en kalibrerad pH-mätare för att fastställa en slutpunkt. Slutpunkten pH-värdena är ungefär som att använda en indikator lösning än apoteket använder ett instrument för att hitta den exakta potential snarare än en färgförändring. Komplexbildning titreringar kan använda en jon selektiv elektrod för att fastställa vid vilken tidpunkt en komplex har uppnåtts. Spektrometri är ett annat alternativ. Det gör att kemisten att bestämma mycket små färgförändringar i titrand

indikatorlösningarna

Indikator lösningar är inte alltid nödvändigt för titrering, men de kan göra manuella titreringar med en byrett lättare. En av de vanligaste indikatorn lösningar som används i syra /bas titreringar är fenolftaleinindikator. Denna indikator ändringar i en ljust rosa när pH-värdet justeras till 8,3. Detta fungerar eftersom fenolftalein molekylen är färglös men jon är färgad. Eftersom lösningen blir mer grundläggande molekylen mister sin H + joner och de joniserade fenolftalein avger den karakteristiska rosa färg. När jonisering är klar indikatorn lösningen blivit hela provet rosa, producerar experimentets slutpunkt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org