välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykel målad dam fjäril

Postad av : Jeanette Morales

De målade damen Fjärilen är en gemensam fjäril finns i hela Nordamerika. Den har en två veckors livslängd som vuxen fjäril, men resan inkluderar flera transformationer

Egg

En blek grön ägg läggs på bladen av en värdväxt-stockros, tistel, solros, malva eller malva. Det finns en inkubationstid på cirka tre till fem dagar.

Caterpillar

En larv, eller larv, äter hela tiden tills det pupates (bildar en puppa). Detta är cirka fem till 10 dagar efter kläckning. Målade dam larver äter av blad och stjälkar av stockros, solros, malva och växter Malva. Medan den äter, tar de larv sin hud eftersom det växer. Den tid från ett avgivande av hud till en annan kallas för en INSTAR. Caterpillar kommer att gå igenom fyra instars innan pupating

Chrysalis

När larven är redo att bilda en puppa, kommer det att söka efter en säker plats -. Vanligtvis på ett blad av värdväxt. Det kommer att skapa en siden pad från silke som kommer ut ur ett hål i närheten av munnen. Det kommer att hänga från denna pad, sedan dess hud kommer att dela att avslöja puppa. Inne i puppan, är Caterpillar genomgår en omvandling till en fjäril, som kommer att ta cirka sju till 10 dagar.

Emerging Butterfly

När metamorfosen är klar kommer fjärilen börjat trycka mot puppa skal, uppdelning det. Den vuxna fjärilen kommer att pressa ur skalet, så kommer det att vila. Dess vingar blir fuktiga och skrynkliga. Fjärilen kommer att utvecklas och flex vingarna att torka dem.

vuxen fjäril

Den nyligen framkom fjäril kommer att fortsätta att vila i några timmar, så kommer det att vara redo att flyga och njuta av sina två veckor i livet, vilket kommer att inriktas på att äta och parning för att lägga ägg som cykel kommer att upprepas.

    
    Copyright © 2011 give2all.org