välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur hittar forskare tätheten av ett objekt?

Postad av : Stefan Svensson

densitet som fastställs

Densitet är massan av ett objekt per dess volym. Ofta människor förväxlar massa och densitet. Densitet är inte massan för ett objekt, men hur mycket materia finns i ett objekt i förhållande till sin volym. Till exempel kan en stor bit av pimpsten har en större massa än en liten bit granit, men granit är tätare, eftersom det väger mer per volymsenhet.

Beräkna densiteten av en regelbundet formad fast

Med hjälp av en balans, hitta massa av objektet. Beräkna volymen av objektet. Volymen av en kub kan hittas genom att multiplicera längden, bredden och höjden. Volymen av en cylinder kan fås genom kvadratur radie och multiplicera med pi och höjden. Densiteten kan hittas genom att dividera vikten av objektet genom att volymen av objektet.

Till exempel, du har en kub som mäter 2 cm. med 2 cm. med 2 cm. Med hjälp av en balans du hittar massa för att vara 24 gram.

Volym=längd x bredd x höjd
Volym=2 cm. x 2 cm. x 2 cm.
Volym=8 cu. cm. />
densiteten i kuben finns med densitet=massa /volym.
Densitet=24 g /8 cu. cm
Densitet=3 g /cu. cm.

Beräkna volymen av en oregelbunden fast

Använda en balans, hitta massa av objektet. Fyll en bägare eller graderad cylinder (något som är stor nog att rymma föremålet) med tillräckligt mycket vatten för att täcka ett objekt när sjönk i vattnet. Anteckna start mängd vatten. Släppa objektet i vattnet. Anteckna slut mängd vatten. Hitta skillnaden i volym vatten. Mängden av fördrivna vatten är lika med volymen av objektet. Densiteten kan hittas genom att dividera vikten av objektet genom att volymen av objektet.

Till exempel, du har en liten sten som du vill hitta densitet. Med hjälp av en balans, du hittar den massa av berget för att ha en massa på 18 gram.

Du fyller en stor graderad cylinder med 30 ml vatten. Du tappar stenen i mätglas. Den nya volymen vatten 38 ml. Mängden av fördrivna vatten är lika med volymen av berget. Volymen av berget är lika med 38 ml minus 30 mL eller 8 ml.

Densitet=massa /volym
Densitet=18 g /8 mL
densitet=2,25 g /ml

    
    Copyright © 2011 give2all.org