välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är muskelfibrer gjorda av?

Postad av : Stefan Svensson

Vi har tre olika typer av muskler, inklusive skelettmuskulaturen, glatt muskulatur och hjärtmuskulatur. Men alla muskler består av fibrer som avtal via samma mekanism: den glidande av tunna trådar aktin senaste tjock myosin filament

Funktioner

En muskel fiber är en enda cell som innehåller en bunt av myofibrils. Myofibrils består av tunna trådar och tjocka filament arrangeras i sarkomerer. Tunna trådar är tillverkade av delar av ett protein som kallas aktin tvinnade runt delar av ett protein som kallas tropomyosin. Tjocka filament består av ett protein som kallas myosin.

Minskad

I en muskelfiber i vila, den tunna och tjocka filament bara delvis överlappar varandra i varje sarcomere, med mitten av sarcomere som endast innehåller tjocka filament och yttre kanter som endast innehåller tunna trådar. Längden av glödlamporna ändras inte. Muskelkontraktion uppnås när filament glida förbi varandra för att öka mängden av överlappning mellan dem, förkorta sarcomere. Alla sarkomerer i muskelfibern kontraktet på en gång, förkorta hela fibern.

molekylär mekanism

Den skjutbara av glödlamporna sker genom myosin cheferna för de tjocka trådar aktivt dra den tunna aktin filament med. Drivs av adenosintrifosfat (ATP), leder myosin gånger binder till aktin, böja, lossa från actin, gå tillbaka till sina unbent stat och sedan binda igen. Alla myosin huvuden på tjocka glödtråden dra aktin i samma riktning när de böjer, vilket gör att trådar att glida förbi varandra.

Förordning

När en muskel fiber är avslappnad, det tropomyosin av den tunna glödtråden omfattar aktin, blockerar myosin huvudet från bindande. Kalciumjoner orsaka tropomyosin att ställa om och exponera aktin bindningsställen, vilket leder till kontraktion. Nervceller kontroll av musklerna genom reglering av kalcium jonkoncentration. Har

Typer

Olika typer av muskelfibrer varit anpassade för specifika funktioner. Fast-muskelfibrerna används för korta, kraftfulla sammandragningar och slow-muskelfibrerna kan hålla värkarna för lång tid. De flesta muskler innehålla en kombination av snabb-och långsam-muskelfibrerna. Vissa djur har muskelfibrer detta avtal mycket snabbare än mänskliga snabba muskelfibrerna kan. Till exempel rasslet av en skallerorm styrs av supersnabb muskelfibrerna.

muskelfibrer också kan delas in i oxidativa och glykolytiska fibrer. Oxidativ fibrer få ATP genom aerob respiration, medan glykolytiska fibrer lita på glykolys. När man äter kyckling, kan du urskilja lätt dessa två typer. Mörkt kött är tillverkat av oxidativ fibrer, medan vitt kött är tillverkat av glykolytiska fibrer.

    
    Copyright © 2011 give2all.org