välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

utrotningshotade djur i djurparker

Postad av : Jonathan Nyberg

Moderna djurparker har samlingar av utrotningshotade djur från hela världen som föds upp för att säkra artens levande som de olika arterna slås ut på grund av förlust av livsmiljöer och tjuvjakt. Dessa djur, men inte strövar fritt på deras eget livsmiljöer, bidra till att skapa medvetenhet till människor runt om i världen, att de är ett giltigt varelse på jorden, och att deras existens på denna planet är hotad på grund av mänsklig verksamhet, oavsett om det skörd för kött, skinn eller ben, eller avskogning för bränsle, jordbruk eller bostäder.

svarta noshörningar

den svarta noshörningen är en stor, herbivora, webbläsning djur som hör hemma i Afrika söder om Sahara. De särskiljande dragen omfatta en spetsig läpp för att ta tag löv, kvistar och unga skott. De har en dubbel horn på deras tryne, det som ligger närmast deras näsborrar är den större av de två horn. De har dålig syn men ett bra luktsinne, i det att deras sinus passager är större än deras hjärnor. Enligt Denver Zoo finns 200 i fångenskap och 3. 700 i naturen och med 2006.

Struts

Strutsen är född i Afrika söder om Sahara, Östafrika och sydvästra Afrika. Det är den största fågeln i världen, som mäter från 5 fot 8 inches tall till 9 meter hög. Män har svarta fjädrar som täcker sin kropp och vita stjärtfjädrar. Honorna är en brun färg. Strutsar leva på en diet allätare av rötter, insekter, frön, blad och små ödlor. De är hotade eftersom folk jagade dem till nära utrotning för deras fjädrar och att göra deras hud i fint skinn. De är nu sakta bygga upp sina befolkningar. San Diego Zoo har strutsar i deras Wild Animal Park.

Sibirisk eller Amur Tiger

den sibiriska tigern är inhemsk i östra Ryssland, i Amur-Ussuri regionen Primorski och Khabarovski Krais, som är stater inom Ryssland. Det är den största av Tiger arter, med hanar som väger upp till 800 pounds och mäta 10 meter lång. Den lever i ett tempererat klimat i skogen som innehåller lövskog (blad bärande träd) och barrträd. Under sommaren är skogen frodig med växter, men på vintern området är täckt av snö. Lincoln Park Zoo, som ligger i Joliet, Illinois, har en sibirisk tiger ställa ut i sina Kovler Lion House. Arten är akut hotad på grund av förlust av livsmiljöer och tjuvskytte, med 400 personer kvar i det vilda och med 2002.

Stellers sjölejon

Stellers sjölejon är vattenlevande däggdjur som lever längs steniga havskuster från nordvästra Kalifornien, norr till Alaska, Berings hav, Rysslands Ochotska havet, Kamtjatka, det Kurlie och Commander Islands och Japan så långt söderut som Honshu. De är den största av de säldjur, som omfattar sälar och valrossar, som väger upp till 3000 pounds och mäta upp till 12 meter lång. Från 2005 är Stellers sjölejon ställning hotad i västra Alaska och hotade hela nordvästra USA. Den Oregon Zoo har Stellers sjölejon i sin utställning kallad Stellers Cove

Cougar

Cougar, Puma och puma. -Alla samma art-är en nordamerikansk stor katt som kan växa upp till 8 meter lång och väga upp till 150 pounds. De jagar stora och små däggdjur som bäver, älg, rådjur, piggsvin och möss. Den underart som kallas Florida Panther kritiskt är i fara på grund av förlust av livsmiljöer. Per 202C Endast 30 till 50 Florida Panthers existerar i naturen, enligt jordens utrotningshotade varelser. Den Folsom City Zoo, som ligger i Sacramento, Kalifornien har en puma som heter Juniper. Djurparken är tillägnad hos djur bostäder infödda och inte deltar i uppfödning i fångenskap, försäljning av eller handel med sina djur.

    
    Copyright © 2011 give2all.org