välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

elmetalliseringsprocessen

Postad av : P-O Lennartsson

Du behöver:.
tom äggkartong (återvunnet papper /kartong slag)
Vax.
Kutterspån /sågspån.
Torktumlare ludd.

Galvanoteknik

Galvanoteknik är en kemisk reaktion som lägger ett tunt lager av en metall till på ytan av en annan metall. Galvanisering används ofta för att skapa billiga smycken, men det används nu oftare i de elektroniska och fordonsindustrin fält (för ädelmetaller och krom beläggningar, respektive). Ursprungligen utformades 1805, har denna process långsamt utvecklats från en konst till en definierad vetenskap, vilket gör det mycket användbart i den moderna massproduktion marknaden.

Rengöring och doppar

Galvanoteknik börjar med att välja posten som kommer att vara belagda. Vanligtvis gjord av oädel metall, ska del rengöras och skuras att se till att det är fritt från föroreningar. Det är också viktigt att notera att detta objekt bör vara släta och att eventuella repor bör kratsade ut, eftersom de bara kommer att bli tydligare akterut för elektrolytisk process. Sedan en negativ elektrisk laddning placeras på objektet som skall målas. Efter det är negativt laddad, är föremål doppas i en saltlösning av metallen att det kommer att vara belagd med.

Plätering

Eftersom basen objektet har en negativ elektrisk laddning, och saltlösning har en positiv laddning, finns en magnetisk attraktion mellan de två punkterna. Joner av beläggningen metall i salt binder med basen objektet och återgå till en metall, som utgör en beläggning eller en tallrik över det ursprungliga objektets yta. Hur tjockt detta plattan kommer att bestämmas av hur länge objektet finns kvar nedsänkt i lösningen. När plattan har nått sin önskad tjocklek, är den nyligen galvano objektet bort från lösningen och den är klar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org