välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

formblåsning process

Postad av : Magnus Ekblad

Du behöver:
blotta ögat eller teleskop
. kompass.

Bakgrund

Formblåsning är en process som vanligen används för att skapa plastföremål. I allmänhet består processen att skapa en tubform kallad jämförelse. Den jämförelse placeras i en form och injiceras med en gas. Detta gör att jämförelse att expandera till formen på mögel, medan en ihålig interiör. Processen är ofta används vid tillverkning av plastbehållare och flaskor. Det finns tre typer av formblåsning: extrudering, injektion och stretch.

Extrudering formblåsning

Extrudering formblåsning är den mest grundläggande och enklaste formen av formblåsning. I denna process är smält plast pressad direkt över en mögel i en tubulär form (jämförelse). I formblåsning är mögel typiskt vattenkylda. Formen stängs sedan runt jämförelse. Gas är injiceras genom toppen av jämförelse. Gasen fyller jämförelse på ungefär samma sätt som en ballong fylls genom att blåsa i den. När den smälta plasten vidrör kyls väggarna i mögel, stelnar så plasten till sin slutliga form. Plastförpackningen är sedan matas ut ur formen, och eventuellt överskott är klippta. Denna process möjliggör en mängd olika former och storlekar, samt storlekar hals.

Injektion blåsning

Injektionen blåsning process sker i två steg. I det första skedet är termoplast smälts i en tunna, vanligen genom en kombination av fat uppvärmning och ren kraft som en skruv. Den smälta plasten är sedan injiceras i en preform mögel som innehåller en dorn eller blåsa stam (ett ihåligt komponent inne i die-huvudet). I det andra steget, formar dorn den jämförelse. Förformar mögel är normalt uppvärmd för att upprätthålla smält av termoplast. Den jämförelse är pressas över en form, som stänger runt omkring. Gas injiceras, och jämförelse expanderar till formen på mögel. Plasten stelnar vid kontakt med den kylda mögel väggarna. Stycket är utkastade från maskinen och trimmas. Injektion formblåsning är att föredra för mindre behållare.

Formblåsning

formblåsning kan uppnås på två sätt. Den första, kallad injektion formblåsning, börjar med att skapa en preform genom injektion. Förformar hettas sedan upp till en viss temperatur och placeras i formen. I mögel kommer halvfabrikaten vara mekaniskt sträckas och sedan uppblåst med gas.

Den andra metoden, som kallas värma och formblåsning, förutsätter användning av förgjorda flaskämnen. De flaskämnen genereras utanför anläggningen och som köps av en fabrik, till exempel. De flaskämnen placeras sedan i en maskin för att värma plasten och att blåsa upp flaskämnen i formarna.

    
    Copyright © 2011 give2all.org