välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykel kolibri

Postad av : Charlotte Wannberg

Den kolibri, bland de minsta fågeln i världen och en infödd i Amerika, är den enda fågel som kan flyga baklänges. Dess namn kommer från den surrande vingar göra som de klaff 12 till 90 gånger per sekund, beroende på art och storlek särskilt kolibri, som det svävar i luften. Kolibrier har kort livslängd med många som inte överlever sitt första år och de flesta dör inom tre till fyra år av sin födelse. De finns i livsmiljöer som sträcker sig från öknar och slätter till berg och regnskog.

Return

Bland de arter som flyttar söderut under vintermånaderna börjar reproduktionsprocessen med kolibrier återvänder till sina häckningsplatser i hela Nordamerika. Den återflyttning börjar vanligtvis i slutet av mars. Den manliga fåglar återvänder till häckningsområdet ungefär en vecka före honorna.

Parning

När den kvinnliga fåglarna börjar komma fram, visar hanfåglar sätta på luft för att locka damerna uppmärksamhet, går så högt som 49 fötter innan man går in högsta hastighet dyk och mönster i luften. Ljudet av hanarna vingar brum och de kvittra deras intresse. Honan plockar sin partner bland dem som sätter på skärmar. Den manliga kolibri kan para sig med flera honor.

Häckande

Den vuxna honan fågeln börjar väva sin kopp-formade bo med någon hjälp från hannen. Boet är oftast byggt i grenarna av träd eller buskar. Den kvinnliga fågel kommer ofta samlas spindelnät att vira runt utsidan av sitt bo. Hon kommer ofta kamouflera boet med bitar av mossa och klä den med växter. Det färdiga boet kommer att vara ungefär lika stor som en pingisboll.

Ägg

De kvinnliga kolibri lägger två vita ägg, som är den minsta ägg som lagts av någon fågel. Ibland kommer en kvinnlig kolibri låg bara ett ägg men sällan gör hon låg mer än två. Äggen i de flesta kolibri arter om storleken på ärter eller jellybeans. Honan sitter på hennes ägg från 18 till 19 dagar, vilket innebär att endast cirka fem minuter varje timme.

Babies

När barnen ur sina ägg, foder deras mamma dem genom att samla nektar och insekter, som hon ger barnen genom att sätta sin proposition i sina räkningar och placera maten i deras tandbottnarna. Genom sin åttonde dag i livet, barnen börja producera sina första fjädrar. De kommer att stanna kvar i boet med sin mor i ungefär tre veckor efter kläckning. När de lämnar boet, fåglarna är helt kan ta hand om sig själva.

Vuxen

En vuxen kolibri kommer att tillbringa större delen av sitt liv äta, behöver äta ungefär var 10 minut hela dagen. Den kolibri måste äta hälften och två tredjedelar av sin kroppsvikt i mat varje dag. Kolibrier har den högsta omsättningen av alla slags djur och använder sin långa näbb för att suga nektar och fruktjuicer, tillsammans med att fånga små insekter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org