välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man läser en Galileo termometer

Postad av : Magnus Ekblad

En Galileo termometer fungerar enligt principen om flytkraft. Den klara vätska inuti termometern förändringar densitet som temperaturförändringar. Den flytande lökar är taggade med kalibrerade motvikter som visar temperaturen de representerar. Eftersom densiteten i den klara vätskan förändringar, dess förmåga att stödja olika vikter av lökar och deras taggar också förändringar. Genom att titta på vilka lökar sjunker och vilka som är flytande, kan du bestämma temperaturen runt termometern.

Du behöver:
Galileo termometer


1
Identifiera klustret av glödlampor som har sjunkit till botten av den klara vätskan. . . Temperaturen på den klara vätskan har ändrat sin densitet så det är inte längre kan bära upp vikten av dessa lökar.
2.
Identifiera kluster av glödlampor som stigit till toppen av den klara vätskan. Temperaturen på den klara vätskan har ändrat sin densitet så att den tvingar lökarna att flyta uppåt.
3.
Identifiera enda lampa flytande i mitten. Det är varken sjunker eller stiger och sägs vara neutral flytkraft. Läs etiketten på neutral flytkraft lampan för att få temperaturen.
4.
Om det inte finns någon lampa flyter i klyftan, använda den lägsta glödlampan från flytande klustret för att få temperaturen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org