välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan räkna ut densitet

Postad av : Camilla Näslund

Densitet ägs av ärendet definieras som massan per volymenhet. Många gånger kan detta värde finns i diagram och tabeller för de flesta ämnen, men dessa är genomsnittliga värden eller värden vid en viss temperatur. Eftersom volymförändringar med temperatur och tryck, beror det exakta värdet för täthet också på temperatur och tryck. Många gånger värdena från diagram och tabeller är tillräckligt noggranna för beräkning genomförs, men ibland en mer exakt mätning krävs

Du behöver:.
Frågan med okänd densitet.
Mass skala.
Calculator (tillval).
Behållare för flytande mätning (tillval).
Vatten (tillval).


1.
Väg ditt material på massa skala för att bestämma dess massa. Spela in detta nummer. För vätskor, använda en skala som har tarerad på massan av containern som innehåller den vätska.
2.
Mäta volymen av materialet. För vätskor, använda något som en graderad cylinder för mer exakta mätningar. För fasta ämnen med en enkel geometri, en kub kan du enkelt mäta massan för att beräkna volymen. För mer komplexa geometrier, satte lite vatten i en graderad cylinder eller liknande mätbehållare, droppa massa i, och notera skillnaden mellan den ursprungliga vattennivån och nivån med föremålet under vatten. Detta värde kommer att volymen på objektet.
3.
Dela mätta massan av den uppmätta volymen. Ju mer exakt den ursprungliga mätningarna kommer mer exakta värdet för densiteten.

Tips och varningar


  • Om det fasta materialet flyter på vattnet, en mindre tät flytande, kan till exempel alkohol användas för volymmätning.
    
    Copyright © 2011 give2all.org