välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man magnetisera stål

Postad av : Jan-Olof Stoor

Förstå magnetism kan leda till många timmars underhållning lärande. Ett sätt att göra magnetism verkligen tillgänglig för alla är att göra ett projekt där du faktiskt magnetisera en bit stål. Magnetisering stål ska aldrig ske utan tillsyn av en vuxen, men med rätt vägledning även en 10-årig kan njuta av magnetisering en bit stål och sedan göra experiment med hemlagad magnet

Du behöver:.
12-volts batteri .
Regelbundna 10-gauge wire, 1 fot lång för varje kvadratmeter av stål.
Kabelskalare.
2 eller 3 tegel.
Isolerade tänger.
Liten bit på icke magnetiserade-stål.


1.
Strip båda ändarna av din 10-gauge wire ungefär en tum vardera. Använd kabelskalare att dra bort plasten ändarna av kabeln. När du har gjort detta, kommer kabeln leder ström från batteriet.
2.
Lägg din tråd på av stål i en orm mönster. Du bör placera kabeln så att den vrider fram och tillbaka på toppen av bit stål. Det kommer bokstavligen se ut som en orm som ligger på toppen av bit stål.
3.
Placera din tegelstenar på toppen av kabeln för att hålla den nere och tryck fast den ordentligt till stål. Det är viktigt att kabeln är i full kontakt med stål.
4.
Fäst ena sidan av den skalade kabeln till den negativa batteripolen. Du kan vira den runt terminalen, eller om det finns ett klipp ansluten till terminalen, kan du använda den för att hålla i slutet av kabeln på detta sätt.
5.
Ta andra avskalade bit tråd med din isolerad tång. Du kommer att peka på skalade änden till den positiva polen tre gånger, vilket kommer att orsaka gnistor, men eftersom detta är bara en 12-volts batteri, finns det ingen risk för elchock.
6.
Klicka kabeln på den positiva polen tre gånger i snabb följd. Du kommer att se gnistor.
7.
Testa magnetisering egenskaper genom att placera den lilla bit av stål på den större. Om det finns en magnetisk dragningskraft, är du klar, om det inte finns någon magnetisk dragningskraft, peka på ledningen på den positiva polen tre gånger

tips och varningar


  • . Använd skyddsglasögon för detta experiment. Lämna aldrig batterier inom räckhåll för barn.
    
    Copyright © 2011 give2all.org