välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man rengör emalj på älg tänder

Postad av : Ulf Friberg

Vid ett tillfälle var älg jagade och dödade bara för deras elfenben hörntänder. Samlare använda älg elfenben för halsband, manschettknappar, ringar och mycket mer. Om du inte köper älg tänder från en specialaffär där elfenben har rengjorts och polerats, du måste rengöra elfenben på egen hand. Rengöring älg tänder är en känslig och tidskrävande process. Allt du behöver är ett par husgeråd och lite tålamod

Du behöver:. .
Peroxide
Metal-fil.
Tandborste.
Diskmedel.
Skål.
Pimpsten.
Mjuk trasa.


1.
Blötlägg älg tänderna i en skål med peroxid i några timmar. Ta bort älgen tänderna regelbundet för att se om vävnaden är knutna till tänderna är att lossa.
2.
När vävnaden har mjuknat, ta bort den med en liten fil. Var noga med att inte filen tänderna emalj. Ta bort alla av vävnaden, eller bara skrapa ner till tandköttet.
3.
Tvätta tänderna i tvålvatten. Milt rengöringsmedel fungerar bäst. Försiktigt skrubba tänderna med en mjuk pensel med tandborste medan de är under vatten.
4.
Skölj av tänderna och skrubba dem försiktigt med en fint pulver pimpsten medan under vatten.
5.
Placera våt tänder i en fönsterkarm där de får mycket sol. Tanden kommer bleka i solen. Upprepa processen. . Skrubba tänderna med pimpsten och en plats i solen tills tänderna vitare till önskad nyans
6
Buff den torra tänder med en mjuk trasa

tips och varningar


  • Skölj älg tänderna i färsk mjölk efter polering.
  • Använd inte blekmedel på älg tänderna. Låt inte våt älg tänderna sitta utanför utan skydd av en glasyta. När du använder en tandborste och pimpsten, vara noga med att inte skrubba på tänderna för hårt.
    
    Copyright © 2011 give2all.org