välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

strömförsörjning definition

Postad av : Annika Hultén

Alla elektriska och elektroniska apparater behöver ström för att fungera. El levereras till varje hem från elektriska elbolag. Dock är denna el inte alltid i rätt form som alla elektriska och elektroniska produkter

och svetsström

många elektroniska apparater har makt krav som skiljer sig från de 120 volt AC (växelström) källa som kommer in i våra hem. Nätaggregat är elektroniska kretsar som kan konvertera el från ett vägguttag i en form som krävs av varje enskild enhet.

Strömförsörjning

De kretsar som i elektronisk utrustning har ett brett utbud av strömförbrukning. De kan kräva DC (likström) istället för AC. Det är en uppgift för ett nätaggregat för att konvertera standard el som levereras till ett hem i de olika spänningar som behövs för att driva en enhets kretsar.

Interna nätaggregat

Många elektroniska apparater och apparater har inbyggda nätaggregat. TV-apparater, till exempel, kräver ett antal olika spänningar för deras kretsar, och äldre uppsättningar som använder ett bildrör för skärmen kräver 10. 000 till 20. 000 volt att använda den. Strömförsörjning kan både step-up och step-ner elbolagens spänning för att uppfylla kraven krets.

Extern strömförsörjning

kraftförsörjning för vissa mindre elektroniska enheter anges ofta som en separat enhet. Med tanke på den kärleksfulla namnet "vägg vårtor," dessa miniatyr nätaggregat finns som mobiltelefon laddare, som externa nätaggregat för att köra batteridrivna radioapparater, telefoner skrivbordet och telefonsvarare, och många andra enheter.

Datorer

nätaggregatet i en dator måste kunna leverera tillräckligt med effekt för att köra alla datorns elektronik samt eventuella ytterligare kringutrustning (PCI-kort, externa enheter, USB-och Firewire-enheter, fläktar och andra komponenter).

    
    Copyright © 2011 give2all.org