välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur fungerar en oljekälla?

Postad av : Magnus Ekblad

Borrning

En borrigg hål ett hål ner genom smuts och rock till oljebehållaren. Detta hål är vanligtvis mellan 5 och 36 inches bred. Borren i sig trycks ner av vikten av den tunga metallrör över det, som pumpar ner borrvätska kallas "lera. " Denna vätska kan vara bara vatten, vatten med luftbubblor, eller vatten med polymerer. Leran skapar idealiska förhållanden för borren genom att sopa upp skräp som det pumpas tillbaka upp till ytan. Som borren går djupare, är nya rörsektioner bifogas.

Tillägg och Hölje

tillägg innebär den sista touchen till borrhålet och rörledningar för att kontrollera flödet av olja i brunnen. Den enklaste metoden, som kallas "barfota," är att inte göra någonting. I det öppna hålet tillvägagångssätt, är en liner som gjorts med många små hål, och ställ sedan in hela produktionsområdet, bevilja en intervention kanal och borrhål stabilitet. Ibland betongen hälls in i utrymmet mellan röret och borrhålet för att uppnå denna stabilitet. Detta kallas för en sluten hål.

Produktion

Den övre delen av väl är satt med en uppsättning av ventiler, känd som en produktion träd. Produktionen träd är där för att kontrollera flödet av olja och trycket i väl. Under en stor del av sin produktiva liv, är allt detta en oljekälla behov. Interiören trycket av jorden är tillräckligt för att driva oljan upp väl. När oljebehållaren börjar ta slut, är mer aktiva åtgärder som behövs för att hålla oljan flytande. Detta innebär oftast en "workover" av de gamla väl, som antingen innebär att man byter eller breddning den gamla brunnen eller borrning av ny brunn i samma reservoar. Sedan vatten, gas, eller koldioxid pumpas in i oljebehållaren för att öka trycket och tryck mer olja upp.

Transport

olja som har kommit upp genom en väl vanligtvis transporteras till en uppsamlingsplats via pipeline. Detta är det mest ekonomiska sättet att flytta en skrymmande råvara som olja, eftersom både bra och uppsamlingsplats är fasta.

    
    Copyright © 2011 give2all.org