välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur Enterococcus faecalis förändrar mannitol salt plattan

Postad av : Valon Istrefi

Definition av Enterococcus

Enterococcus faecalis är en typ av mjölksyrabakterier, vilket innebär att den producerar mjölksyra som en biprodukt av ämnesomsättningen. Det är en grampositiva bakterier, vilket innebär att den har en styv yttre cellvägg (grampositiva betyder att det är färgade av gram färgning, som bara händer om de bakterier har denna stela vägg). Det är normalt finns i Matsmältningskanaler av människor och ofta finns i "probiotiska" livsmedel. Även normalt inte smittsam, kan det smitta människor om det finns skador på mag-tarmkanalen. Dessa typer av infektioner kan vara mycket farligt eftersom många stammar av Enterococcus faecalis är resistenta mot antibiotika.

Definition av ett mannitol salt tallrik

En mannitol salt skylten är en typ av bakteriekultur plåt som använder mannitol salt agar. Denna höga salthalt förhindrar tillväxten av gramnegativa bakterier (de utan den yttre väggen), eftersom det får dem att bli uttorkad och dö. Som ett resultat, kommer denna typ av agar (vilket är 7,5 procent salt) växer endast Staphylococcus bakterier och några olika typer av Enterococcus bakterierna som kan överleva med villkor, inklusive Enterococcus faecalis. Mannitol är till för att ge näring för metabolismen av bakterier.

Hur Enterococcus faecalius ändrar mannitol salt plattan

Enterococcus faecalis är en av de få typer av bakterier, som kan växa i en mycket salt miljö, som sedan hjälper förhindra att den trängs ut av andra bakterier. Eftersom Enterococcus faecalis producerar mjölksyra som en del av dess metabolism, när det använder mannitol för energi (mannitol är en typ av socker), är syra utsöndras. Detta syrasekretionen förändringar av pH i omgivande agar, som orsakar det att byta från en rosa färg till gult. Som ett resultat kommer Enterococcus faecalis orsaka fläckar av gult ska visas på en mannitol salt tallrik.

    
    Copyright © 2011 give2all.org