välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

historia brottsplatsundersökning

Postad av : Annika Hultén

Crime Scene Investigation, eller CSI, är användningen av kriminaltekniska att undersöka fysiska bevis på brottsplatser. Den huvudsakliga bakom CSI är att gärningsmännen lämnar ledtrådar på brottsplatsen som kommer att hjälpa detektiver och åklagare att föra brottslingarna inför rätta med bevis till stöd för sina anklagelser

Betydelse

Ordet "kriminaltekniska" har sina rötter i latin betyder innan forumet, vilket syftar på den romerska seden att argumentera brottmål innan ett offentligt forum. Idag hänvisar kriminalteknik liknande mot uppvisande av bevis i domstolen under brottmål.

Historia

Den tidigaste användning av kriminaltekniska går tillbaka till 700 f. Kr. Användningen av fingeravtryck under affärstransaktioner är det mest dokumenterade exemplet.

Tidsplan

Några av de mest kända aspekterna av CSI utvecklades under tidigt 1900-tal, dvs en jämförelse av vapen och kulor och användningen av blod och andra kroppsvätskor som bevismaterial.

funktioner

Användningen av DNA i brottmålsdomar inte framgångsrikt etablerat fram till 1987. Viktiga databaser, t. ex. automatiserade identifiering av fingeravtryck (AFIS) och FBI DNA-databasen (NIDIS) fastställdes i slutet av 1990-talet.

Fun Fakta

Arkimedes, en grekisk matematiker i 200S f. Kr. , var den första att använda kriminalteknik att bevisa bedräglighet. Genom att mäta tätheten på guldkrona visade Arkimedes kungens krona var inte rent guld som hävdade.





    Copyright © 2011 give2all.org