välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en fullständig likriktare våg bro

Postad av : Camilla Näslund

英文博客的留言增加外链 链接的有效力 一些可以发锚文本签名的 做链接的重要规则 英文网站优化工具大全

En viktig del av varje DC strömförsörjning använder en hel våg likriktarbrygga det enkelriktade överledning av dioder att vända växelström från en transformator i direkt ström. Även om du kan köpa en likriktarbrygga färdig som en enda enhet, är det inte svårt att göra en från fyra dioder. Eftersom diod egenskaper varierar från typ till en annan, måste alla fyra vara densamma. De är billiga, så få fyra som kan hantera lite mer ström än du tror att du behöver från leverans

Du behöver:.
4 identiska dioder.
Perfboard.
22-gauge wire.
Kabelskalare.
15-till 25-watts lödkolv
. Rosin-core lödtenn (tenn /bly eller blyfritt).


1.
Förbered fyra trådar genom att strippa 1 /2 cm av isoleringen från varje ände med tråd strippor. "Tin" den exponerade kabeln genom att värma det med lödkolven och smälter lite lod på den för att pälsen tråden.
2.
Sätt dioderna i perfboard i ett rutmönster. De katoder (märkt av en rand på den del) bör alla peka åt höger, för enkelhetens skull.
3.
Sätt en tråd genom perfboard vid den punkt där de två längst till vänster anoderna uppfylla (# 1 på skissen). Twist anoden leder tillsammans med tråd och löda.
4.
Sätt en tråd genom perfboard där den översta anod möter övre katoden (# 2 på skissen). Återigen, vrid två kablar och tråd tillsammans och lödningar.
5.
Sätt en tråd genom styrelsen där botten anod möter botten katoden (# 3 på bilden). Vrid två leder och tråd tillsammans och lödningar.
6.
Sätt en tråd genom styrelsen där de två längst till höger katoder träffas (# 4 på bilden). Vrid två leder och tråd tillsammans och lödningar.
7.
Clip överskott tråd och leder och kasta. Bron Likriktaren är klar.

Tips och varningar


  • Wire produktionen av en transformator till kablarna på punkterna 2 och 3 i diagrammet. Positiva DC ska tillhandahållas på punkt 1 på diagrammet, negativa är i punkt 4. Att bygga en komplett strömförsörjning behöver du en transformator, filtrera kondensatorer och en spänningsregulator.
  • Av säkerhetsskäl, använda en transformator med effekt på 24 volt eller mindre.
    
    Copyright © 2011 give2all.org