välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är termisk avbildning används av astronomer?

Postad av : Jeanette Morales

ljusspektrum

Fjärranalys är en process för avkänning något utan att behöva röra den. Fjärranalys i modern teknik använder instrument-baserade tekniker för att samla in data. Termografi används för att mäta ljusvågor. Den vanligaste anordning som används är en kamera som kan se det elektromagnetiska spektrumet. Teleskop, satelliter, djup rymdsonder och Rovers landning är alla utrustade med denna teknik. Det elektromagnetiska spektrumet innefattar synligt ljus och osynligt ljus. Den normala spektrumet börjar med ultraviolett ljus, flyttar in i synligt ljus sortiment och avslutas med infrarött ljus. Andra vågor är gammastrålar, mikrovågor, radiovågor och röntgenstrålning. Infrarött ljus är osynligt för det mänskliga ögat, men människor kan känna infrarött ljus som värme på huden.

Värmekamera

Den militära ursprungligen utvecklats värmekameror för att hitta mål på natten. Termografi är förfarandet med att hänföra falska färger för olika temperaturer och ljusvågor. Vita och röda färger visar hotness av något och blå visar den svala något. Vad visas som svart tomrum för blotta ögat är färgad med röda, gula och vita med värmekamera.

Ser ut i rymden

Astronomer använder värmekameror för att samla in information om rymden som inte är tillgänglig från synligt ljus. Detta system för bildframställning låter astronomer att titta djupare i rymden. Enligt växer upp med vetenskap, "År 2004 upptäckte forskare med IR teleskop de mest avlägsna galaxen i universum ännu inte känt, mer än 13. 2 miljarder ljusår bort från jorden. "Gör det också möjligt att upptäcka mer information om vår galax, låter Vintergatan. Värmekamera astronomer upptäcka himlakroppar som nyfödda stjärnor som kan vara omgiven av moln av kosmiskt stoft. Dessa stora moln i utrymme ange heta gaser flyter runt stjärnornas plantskolor.

tittar på Planets

När astronomerna tittar på olika planeter och solar, kan värmekamera hjälpa dem bestämma gaser som komponera en atmosfär. helium skapa olika termiska underskrifter. De kan också berätta mineralogi av en planet. Termisk avbildning tillåter dem också att upptäcka olika regioner på en planet som öknar, förpackningar is, hav och aktiva vulkaniska områden. Det kan också karta vädret på en planet. Så astronomer kan använda värmekamera för att berätta vad objekt i rymden är gjorda av, hur tunga de är, hur snabbt de rör sig och vilket sätt de rör sig.

    
    Copyright ©2011