välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur är växtfossil bildas?

Postad av : Ulf Friberg

Frysa

Där finns några sätt att växtfossil kan bildas, men oddsen är emot det faktiskt händer. . De flesta växter bryts ned snabbare när det dör och aldrig får möjlighet att bevaras. Det är främst på grund av själva antalet av floran att det någonsin sker. Frysning är en väg fossil förekomma, men det är ovanligt. Isen måste omfatta materialet kontinuerligt tills det upptäcks. När detta händer är anläggningen som normalt sett intakt.

Torkning

Torkning kan bevara växter i nära perfekt skick. Fukten avlägsnas, hålla anläggningen från att bryta ner. Detta inträffar oftast i områden som saknar fukt i luften, vilket gör att vattnet i den anläggning som skall dras ut snabbt när den dör.

Tar

Tar kan bevara valfritt antal levande ting som faller inom den klibbiga substansen. Tjära är ett resultat av olja som har arbetat sig fram till ytan. Några av vätskan avdunstar orsakar oljan att bli tjockare. När detta inträffar kallas det som tjära. Växter är inte normalt i tjära, men har fröer påträffats i nära perfekt skick

Rock

Rock är en av de viktigaste platserna floran bevaras. . Fossil av löv, grenar och blommor finns pressas in rock mer än något annat sätt. Naturligtvis när detta sker själva plantan är oftast borta och bara intrycket är kvar. Fossil i berg hända över tid som en anläggning faller i sediment och hålls på plats av några medel. Smuts, damm och sand täcker över den, och efter många år skikten pressas från trycket av extra material. Trycket vänder jorden och mineraler till rock med växten fångade i mellan. Anläggningen vanligtvis sämre efter tiden på grund av vatten och luft sipprar sin väg genom lager, men det stannar intryck.

    
    Copyright © 2011 give2all.org