välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

den bästa tiden för valsafari i södra Kalifornien

Postad av : Magnus Ekblad

Santa Barbara kanalen och Kanalöarna vaknar till liv med valar från sen vår till tidig sommar. I december och januari valarna vandrar mellan deras foderplats i Arktis och deras grunder avel, som sträcker sig från Baja California till nordvästra Hawaiiöarna. Timing beror på art som intresserar dig

The Gray Whale

Att göra sin väg från Alaska till Baja California två gånger om året gråval (Eschrichtius robustus) passerar Ventura och Kanalöarna, Los Angeles, San Diego-området och Long Beach två gånger om året. Efter utfodring på krill räkor norr om polcirkeln, flyttar de till sina parning och lekplatser i Gulf of California. De passerar genom området söderifrån början av december fram till slutet av januari och återvänder söderut från maj till augusti.

Knölvalar och Finbacks

Gör din planer för Long Beach eller Dana Point i mitten till slutet av juni om ditt arter av intresse den FENVAL val (Balaenoptera physalus). Knölvalar (Megaptera novaeangliae) ofta i området på samma gång.

Knölvalar oftare påträffas i Los Angeles hamn från mitten av april till början av juli, i mitten av augusti är de flesta knölvalar finns nordväst om Hawaii, i deras sommar grunder. Blå valar passerar området, samtidigt som man blues kan ses sent in på hösten, långt efter det FENVAL, puckelrygg och valar Meinke har fortsatt sin vandring.

Blåvalen

Ventura och Kanalöarna erbjuda året runt valskådning för blåvalar (Balaenoptera musculus), den största levande varelsen på jorden, med flera valskådning researrangörer i Ventura, Long Beach, Monterrey Bay, San Diego och Santa Barbara erbjuder turer från Kanalöarna, söder.

gråval passerar genom området i deras två gånger per år trek norr och söder, från december till januari och från maj till augusti. De inhemska valar, de tumlare, är rätt representeras av den gemensamma tumlare, flasknosdelfinen, Rissos delfin, Stilla vita ensidig delfin och Dall's delfin. Andra marina däggdjur, inklusive sjölejon, sälar hamnen och elefantsälar är vanliga.

    
    Copyright © 2011 give2all.org