välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

historia av flygmotorer

Postad av : P-O Lennartsson

Flygmotorer har utvecklat långt innan bröderna Wright berömda första flygning. Det tjugonde århundradet är inblandade konsekvent innovation på detta område, nya motorer har uppfunnits, förbättras och ibland kastas till förmån för andra designer Lättare än luft som inte är motordriven ballonger hade funnits sedan slutet av artonhundratalet. Den 24 september 1852, gjorde en fransk ingenjör världens allra första första motordrivna flygningen. Han flög 27 km (17 miles) i en ångdrivna luftskepp.

Wrights

I december 1902 började Orville och Wilbur Wright söker en motor för att driva sina experimentella segelflygplan. Vikt var en kritisk fråga. Lokala tillverkare kunde inte ge vad de letade efter, så de och deras mekaniker, Charlie Taylor, var tvungna att bygga sina egna. Denna motor drivna sin första flygning 17 december 1903.

Radialer och rotaries

Under åren efter bröderna Wright "lyckad demonstration, nya former av motorer försökt. Dessa inkluderar radiella och roterande motorer.

Turboladdare

Turboladdaren var en innovation som driver komprimerad luft i en motor, skapar mer makt. Det uppfanns av schweizisk ingenjör Alfred Buchi, som först användes i första världskriget, och det är fortfarande en grundpelare i modern propeller-motordrivna luftfartyg.

Jets

Den första jetmotor ritades 1913 av Rene Lorin, men aldrig byggts. Forskning om konceptet fortsatte genom 1920 och 1930. Den 27 augusti 1939-fyra dagar före början av WW II-världens första jetplan, den Heinkel He-178, tog till flykten för första gången.

    
    Copyright © 2011 give2all.org