välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en kraftfull magnet

Postad av : Camilla Näslund

Även om det är möjligt att göra en bit järn magnetiska genom klappade den i en riktning med en stark magnet, tenderar den resulterande magnet för att vara ganska svag. För att skapa en kraftfull magnet, är det enklaste och mest effektiva metoden för att bygga en elektromagnet --- en relativt enkel uppgift

Du behöver:.
Avisoleringstänger längd 8-till 14-gauge isolerad koppar wireLarge järn nailDC källa eller batteri.


1.
Använda Avisoleringstänger, band en liten mängd av isolering från ändarna av koppartråd.
2.
arbeta noggrant och metodiskt, linda koppartråden runt nageln. Wrap bara ett lager av tråd, och som inte dubbel tillbaka och vind i motsatt riktning. När kärnan är helt täckt med tråd, stoppa lindning. Riktningen på magnetfält som genereras av spänningen bestäms av riktningen av kabeln rotation. Mittemot riktningar lindningar kommer att resultera i de magnetiska fälten ut varandra.
3.
När kabeln helt täcker kärnan, koppla samman de två avskalade ändarna på de två terminalerna i DC källa . Spänningen som flyter genom tråden kommer att producera ett magnetfält.

Tips och varningar


  • Se en kärna bestående av järn. En icke-magnetiska kärnan inte kommer att skapa en kraftfull magnet. Detta fungerar inte med växelström. Du måste använda en DC källa såsom i ett batteri. För att öka magnet styrka, kan du öka storleken på kärnan, trådtjocklek, antalet wire varv, eller spänningen i DC-källa.
    
    Copyright © 2011 give2all.org