välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur dosimetrar arbete?

Postad av : Annika Hultén

Du behöver:
stal bagel
. .
Jordnötssmör.
.
Fågelfrö.
.
String.
.

Dosimetrar åtgärd långvarig exponering för potentiellt farliga effekter. De används av arbetstagare och forskare i olika situationer, men det vanligaste dosimetrar åtgärd antingen joniserande strålning eller buller över tid. De är små föremål ofta bärs i fickor som tar utslagen över en dag eller flera days. The bäraren får själv kontrollera dosimeter för att se vad den genomsnittliga nivån av strålning eller buller har varit. Andra dosimetrar skickas till tekniker som sätter dosimetern genom ett standardiserat test för att mäta den genomsnittliga nivåer. Detta ger företagen en god uppfattning om hur farliga vissa områden för sina arbetare, och visar hur väl de följer säkerhetsföreskrifter på uppdrag av statliga och federala governments. Radiation och dosimetrar buller både mening den förlängda "dos" av en viss typ effekt, men arbetar i väldigt olika sätt. Vid mätning av ljus mängder strålning under en längre tid, kan två olika metoder användas. Den första typen är den hela kroppen dosimeter, som mäter x-, beta-och gammastrålning strålning. Detta är en enkel, disponibel enhet i form av ett paket som skapas med ett mycket tunt skikt av aluminiumoxid. All strålning passerar genom detta paket, men vissa passerar genom ett filter koppar, medan vissa passerar genom en burk eller avbildning filter, och vissa är tillåtet att gå direkt vidare till aluminiumoxid lagret. Den farliga typer av strålning kommer att ha en specifik interaktion med detta skikt, vilket ger energi. Vid slutet av dagen lagret tas från dosimeter och testade med en blå laser, vilket gör att oxid avge luminiscens i olika områden baseras på hur mycket strålning som den fått.

Den andra typen av strålning dosimetrar fungerar på ett liknande sätt, men använder små kristaller, eller chips i stället för en aluminiumoxid lager. Dessa kristall "fånga" joniserande strålning, som lämnar spår av energi när den passerar genom objekt, utbyta elektroner och i slutändan förändrar processer av vävnader. Eftersom kristallen inte lever den inte har några processer till förändring, men elektronerna fångas upp inom sin struktur. Vid uppvärmning ger kristallen chip ljus som motsvarar det belopp av gamma-och betastrålning den har mottagit. Detta ljus är noga mäts och används för att identifiera hur mycket strålning en person som bär dosimeter har stött på. Denna process kallas termo dosimetry. Noise dosimetrar nivåer mäta ljud istället för strålning. Buller dosimetrar använda ljud meter för att mäta hur många decibel i genomsnitt de utsätts för under ett visst antal timmar per dag, oftast sex till åtta. Allt ovan en 80-decibel i genomsnitt under åtta timmar anses oacceptabelt hög.

Buller dosimetrar mäta ljud på flera olika sätt eftersom det finns olika regler om olika typer av ljud. Även om det primära Mikrofonen kan plocka upp och registrera genomsnittsvärdet decibel arbetstagare utsätts för, andra interna instrument övervaka mer specifika hopp i ljudet. Moderna dosimetrar skapas i form av små knappar med en öppning för mikrofonen, och ingen åtkomliga delar, så arbetarna inte ändra värden. Uppgifterna förmedlas till en huvuddator via trådlöst eller IR anslutningar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org