välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

bisamråtta livscykel

Postad av : Valon Istrefi

Bisamråttor är vattenlevande däggdjur som liknar bäver men har en lång, råtta-liknande svans och simhud fötter. De finns under större delen av Nordamerika, och anses ofta vara skadedjur grund av de skador deras hålor orsak till dammar och reservoarer. Som fallet är med mest små däggdjur, bisamråttor har en kort livslängd på cirka tre till fem år

Du behöver:.
Stal bagel
. .
Jordnötssmör.
.
Fågelfrö.
.
String.
.

Dräktighetstiden

bisamråtta har en relativt kort dräktighet period av 25 till 30 dagar, och en genomsnittlig kvinnlig bisamråtta producerar två eller tre kullar på ca sex unga varje år. Om förhållandena är gynnsamma, upp till sex kullar med så många som 15 unga får framställas inom ett år.

Spädbarn

bisamråttor föds blinda och nästan hårlös, men växer snabbt. De vårdas nästan helt av sin mamma tills de avvänja och bli självständiga vid ungefär åtta veckor gamla.

Tonåren

Independent bisamråttor som ännu inte könsmogna tillbringar merparten av sin tid att söka föda, inträngning och bygga " hus "från lera och pinnar. Dessa hålor slutligen kommer att användas för att höja sina ungar.

vuxen ålder

bisamråttor är fullvuxen och könsmogen vid ungefär sex månader. De börjar att söka upp kompisar vid denna tid, och de flesta stannar kvar hos samma kompis hela sitt korta liv.

Reproduktion

som bävrar kan bisamråttor kvar under vattnet i upp till 15 minuter åt gången, och mate medan nedsänkt under deras håla. Den manliga och kvinnliga bisamråtta förbli tillsammans under honans graviditet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org