välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

övning för kastrerade hundar

Postad av : Jeanette Morales

Alla djur behöver motion, och din kastrerade tik ska börja få henne ganska snart efter hennes hysterektomi. En regelbunden motion rutin kommer att hjälpa henne hålla sig frisk och bibehålla sin vikt under kontroll som hennes ämnesomsättning börjar avta. När hon återhämtat sig från operationen, lätthet henne på en övning schema du både kan njuta

efter operation

spaying minskar produktionen av hormoner och minskar ämnesomsättningen, så din kastrerade hund inte behöver äta så mycket för att en optimal vikt för sin storlek och ras. Mängden motion en hund behöver varierar med ålder. Unga hundar är naturligtvis mer aktiva och bränna fler kalorier.

Det är en myt att steriliserade honor automatiskt bli lat och fet. Många kastrerade och kastrerade hundar gå på att jaga, utför i agility visar, bli ledarhundar, och få utbildning i sjöräddning.

Med en hund kastrerade inte kommer att påverka hennes vänlighet, lekfullhet eller arbetsförmågan . Det finns vissa belägg för att valpar kastrerade innan de fem månader födelsedag risk möjligt fetma, så regelbunden motion och övervakning av födointag kommer att hålla extra pounds i schack. Limit behandlar och avstå från att mata henne matrester.

Utöva rutin

Aktivitet bör begränsas omedelbart efter operationen, men inom en dag eller så, börjar ta ut henne för korta, promenader lugn. Motion inte bara bränner kalorier, verksamhet också hjälper henne lederna och håller upp hennes moral. Se bara till att hon inte överdriva det under de första 7 till 10 dagar efter att kastrerad. Absolut ingen hoppande under denna tid. Hon är fortfarande helande, och hoppa kan sätta henne på risk för separation av hennes bukhålan.

Nu när din hund hormonnivåer har minskat, det finns en möjlighet för viktökning. Ändra hennes diet och fortsätta att utöva sin dagliga. Håll henne aktiva eftersom tristess på grund av bristande aktivitet är en vanlig orsak till beteendeproblem.

Ökad aktivitet

När du har din veterinär stämpel av godkännande, kan du gå vidare till mer intensiva pass minst tre gånger i veckan . För en aerob träning skall hunden träna hårt nog att göra henne flämta. Köra på ett öppet fält eller hund park är en effektiv form av aerob träning som bränner kalorier. Om hon gillar att apportera, kasta bollen för henne att jaga. Kul spel för hämta kan även spelas inomhus vid dåligt väder.

Andra former av motion inkluderar hundsport som agility och flyball eller spelar Lunge-piska, som är en buggig piska ansluten till en boll eller annan leksak och vispad i cirklar för en hund att jaga. Jogging och cykling med hunden är bra aerob träning för er båda.

När din hund tar en tupplur under dagen bör det vara för att hon är utsliten av motion, inte för att hon inte har något bättre att göra .

    
    Copyright © 2011 give2all.org