välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur gör elproducenter?

Postad av : Camilla Näslund

Elektromagnetiska Principer

Dagens elektriska generatorer fungerar enligt principen om elektromagnetisk induktion, som upptäcktes år 1831 av Michael Faraday. Elektromagnetisk induktion verkar under antagandet att när en elektrisk ledare sätts i rörelse och utsätts för ett magnetfält, kommer det att skapa ett konstant flöde av energi som kan användas för att producera el.

Idag, generatorer använda en mängd olika mekanismer för att påbörja el-stimulerande process, som vind, gas, vatten och även en vev. Alla dessa formulär används för att överföra mekanisk energi till elektrisk energi.

Generator Basics

Oavsett storlek, samtliga producenter dela vissa grundläggande komponenter, inklusive ett elektriskt ledande metall som snurrar (som kallas en armatur) och en magnetisk energi fält. För att skapa elektricitet, snurrar i metall mellan positiva och negativa magnetfält, vilket resulterar i produktionen av elektroner. Elektronerna överförs via metall och släpps ut i form av el till alla apparater som generator är ansluten till.

Kommersiella generatorer finns för närvarande i två typer: standby-och bärbara. Reservkraftaggregat hakas till en elektrisk linje (vanligtvis på en byggnad eller hem) som är programmerad att inte driva när el strömmar in i en byggnad. Men om elektriska flödet avbryts, generatorn snurrande apparat utlöste i rörelse och på några sekunder till minuter börjar generera tillräckligt med kraft för att försörja byggnaden.

Bärbara generatorer är påslagna manuellt och är i allmänhet mindre i storlek. Dessa kan vara idealisk för att driva en campingplats eller anordningar i händelse av strömavbrott.

Ökad Power

Den mängd spänning från generatorn beror på ett fåtal variabler, såsom den hastighet med vilken armaturen snurrar och storlek och styrka magnetisk kraft. Detta är anledningen till generatorer används för att driva en hel byggnad i händelse av elavbrott kan vara extremt stora i storlek samtidigt som hemma-generator kan vara mindre.

    
    Copyright © 2011 give2all.org