välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur tång reproducera?

Postad av : Jeanette Morales

Du behöver:
laboratoriemässigt eller annan skala med precisionen på 1 mg eller bättre
. .
Graderad cylinder (250 ml).
.

Seaweed verkar inte ha frön, rötter eller någon av de vanliga attributen som vi förknippar med växter. Men tång, tekniskt, är inte en växt. Som alger, tång hör hemma i riket Protista, vilket betyder att det är varken en växt eller ett djur. Tång är en bred kategori som omfattar många arter, vilket innebär att det finns inte ett enda sätt för alger att fortplanta sig.

Sexuella

Vissa alger har könsceller, som är manliga och kvinnliga könsceller. Könsceller är spermier och ägg i tång. De skapas av en process som kallas meios, där en cell delar sig och skapar celler med hälften av antalet kromosomer. Liksom spermier och ägg i andra arter kan dessa celler kombineras för att skapa AA zygot, en enda cell med potential att bli en hel prov med unika DNA. Dessa zygotes utveckla antingen inom tång eller i vatten.

Asexual

Sex är inte nödvändig för alger att fortplanta sig. De flesta arter av alger kan fortplanta sig genom delning. Om en bit av tång är lurade, kan den pjäsen växa på egen hand och bli en fullt fungerande exemplar. Den resulterande Anläggningen är en klon, med identiska DNA till den förälder och andra alger på detta sätt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org