välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför är pandor utrotningshotade djur?

Postad av : Valon Istrefi

Jättepandor är populära djur som de flesta har bara sett på TV och i bilder. Enligt World Wildlife Federation, om 1. 600 mogen jättepandor lever i det vilda, och de bor alla i Kina. Flera djurparker runt om i världen har pandor samt

habitatförlust

Habitat for pandor minskar, vilket är det primära skälet kan de anses utrotningshotade djur. Pandor äter främst bambu, som växer i skuggan av stora granar i bergen. Industrialisering och befolkningstillväxt har minskat bambu skogar och gjort det svårt för pandor att resa för att hitta nya leveranser av bambu.

Selektiv Parning

Pandor är selektiva om kompisar, och honorna är bara bördig i våras, och endast för ett par dagar. Kombinerat med det lilla antalet pandor, dessa faktorer gör lyckad parning svårt.

Baby Pandor

Kvinna pandor vanligtvis ger upphov till en eller två ungar åt gången, och ofta bara en överlever i naturen. Ungarna väger 4 till 8 gram vid födseln, vilket kan göra deras överlevnad svår.

Jakt

Trots att den kinesiska regeringen mandat fängelse tid för någon som fångas döda en panda, tjuvjakt förekommer fortfarande. Dessutom är pandor ibland dödas av fällor avsedda för andra djur.

Lösryckta Reserver

Om 60 procent av vilda pandor lever på reserver som har 2,5 miljoner hektar skyddad livsmiljö. Men dessa reserver fragmenterad, med byar, vägar och järnvägar hålla panda populationer separeras.

    
    Copyright © 2011 give2all.org