välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man förstår AC & DC

Postad av : Charlotte Wannberg

Elektrisk ström består av avgifter som flyter. Detta flöde orsakas av potentiella skillnader till följd av kraftkällor som producerar antingen AC eller DC ström

Du behöver:.
Intresse för att lära om el

Instruktioner

.
1.
Lär dig vad DC betyder. DC är en förkortning för likström. Denna ström går i en riktning, antingen kontinuerligt eller i pulser. Det kan vara produceras kemiskt, som med batterier, av elektromagnetiska generatorer hittades i spänning eller termo-elektriskt via Seebeckeffekten. Andra källor är bränsle och solceller.
2.
Lär dig vad AC betyder. AC står till växelström. Till skillnad från DC, flyttar AC fram och tillbaka i riktning. I Nordamerika, denna ström går vid 60 hertz, vilket är 60 cykler per sekund, och i Europa, är dess rörelse 50 hertz. AC strömmar är sinusvågor, och framställs vanligtvis av producenterna som är i kraftverk, där en metall spole roteras inuti ett magnetfält.
ström som kommer från väggen inne i ditt hus och andra byggnader är AC. I Nordamerika är det 120 V och i Europa är det 220 till 240 volts
3
Läs om varför AC är bättre att använda än DC i vissa situationer. . . En anledning till att AC är att föredra för långdistansöverföring är på grund av induktion. Induktion är där en tråd som bär en växelström inducerar eller skapar en ström i en annan tråd som är nära den. Transformatorer, som har förmåga att öka eller minska AC strömmar, som verkar på denna princip.
4.
Lär dig om funktionerna i en multimeter. Det används för att mäta spänning och strömstyrka i en krets. Vredet skall vridas till lämplig inställning av AC eller DC. En annan populär instrument som används som en källa till spänning mätning är ett oscilloskop.
5.
Läs om aktuella konvertering. AC kan konverteras till DC. Detta görs med hjälp av dioder i kretsar kallas likriktare. Likriktare är mycket vanliga, eftersom de flesta elektroniska apparater såsom apparater och tv-apparater behöver DC-spänning för att fungera.
6.
Studera historia AC kontra DC. Den första växelströmsmotor uppfanns av Nikola Tesla. Tesla arbetade ursprungligen för Thomas Edison, vars företag var den största byggaren av likström system. De två männen höll inte över om likström måste prioriteras framför växelström. Efter Tesla vänster, sålde han sitt patent för en växelström system till Edisons rival, George Westinghouse. Teslas förespråkande av med omväxlande strömmar som en kraftkälla vann till slut över Edisons förespråkande av direkt strömmar, varför AC befogenheter byggnader idag. Edisons företag blev senare känd som General Electric.

    
    Copyright © 2011 give2all.org