välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykel fladdermöss

Postad av : Jonathan Nyberg

Det finns över 1. 100 arter av fladdermöss, och de lever över hela världen. Fladdermöss är de enda däggdjur som kan flyg, och de är bra att människan, eftersom de äter stora mängder av insekter, framför allt myggor. De äter också pollen och nektar och är ansvarig för pollinering av många växter

dräktighet och Född

I tempererade klimat, fladdermöss ge typiskt barn mellan maj och juli. I andra klimat kan fladdermöss föda två eller fler gånger per år. Beroende på art kan dräktighet ta allt från sex veckor till sex månader.

Bat Ungar

De flesta arter föder bara en valp, men ibland tvillingar föds. Nyfödda valpar kan väga en tredjedel så mycket som deras mödrar, och vissa arter kommer att nå full storlek med två månader.

Pup aktivitet

Nyfödda ungar är ofta kvar i grottan sov medan deras mamma jagar föda efter mat. De kommer sjuksköterska för så lite som fem veckor i mindre arter, och så länge som fem månader i större arter. De flesta fladdermöss lära sig att flyga och fodergrödor för mat på tre eller fyra veckor gamla.

Fostermortalitet

Baby fladdermöss typiskt dö av olyckor, samtidigt som flyger eller faller från hög häckningsplatser. Många fladdermöss inte bor till förfall.

Predators och faror

När en fladdermus har mognat, är dess dödligheten relativt låg. På grund av deras häckning platser och nattliga vanor, rovdjur är sällsynta. Sjukdom eller olyckor kan orsaka vissa dödsfall, men enligt Encyclopedia Britannica, kan fladdermöss leva upp till 30 år.

    
    Copyright © 2011 give2all.org