välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man introducerar röda körsbär räkor till ett akvarium

Postad av : Ulf Friberg

Red cherry räkor (RCS) är kanske den mest populära sötvattensmärla hållas i akvarium. Deras intressant beteende och påfallande röd färg har gett dem en enorm efter bland akvarium hobby. Skötsel av röda körsbär räkor börjar med korrekt acklimatisering

Du behöver:.
Litet akvarium netto
grunda och breda containern.


1.
Se till att din tank har helt cyklat. Detta säkerställer att det finns tillräckligt med bakterier för att hålla ammoniak, nitrit och nitrat till ett minimum för att den röda cherry räkor (och allt annat i akvariet) för att överleva.
2.
Stäng av belysningen på tanken. Detta gör att akvarievattnet återgå till rumstemperatur om ljuset är högeffektiva. Eftersom innehållet i väskan som innehåller det röda körsbär räka töms i en behållare och får sitta, att vatten kommer också att rumstemperatur med den tid den är redo att lägga till RCS till tanken. Liksom alla levande organismer, gillar röda körsbär räka inte utsättas för plötsliga och /eller kraftiga temperaturväxlingar.
3.
Töm ut innehållet i påsen som innehåller röda körsbär räka i behållare som är grunt och tillräckligt brett för att låta dig netto ut RCS men tillräckligt djupt så att räkorna helt vistelse nedsänkt i vattnet ur påsen. Om påsen innehåller också några mossa eller anläggningar för röda körsbär räka att klamra sig fast, placera den i behållaren också. Detta hjälper RCS känna sig säkrare och därmed mindre stressade. Låt den röda körsbär räka att vila i denna nya miljö i tio minuter.
4.
Efter tio minuter har gått, ta lite vatten ur din tank ungefär motsvarar fem procent av den totala volymen av vatten i den röda körsbär räka container, och lägg till behållaren. Med andra ord, uppskattning fem procent av den totala volymen av vatten på den röda körsbär räka behållare och lägg till att mängden vatten från tanken in i det. Lägg till ungefär samma mängd vatten tank på containern var femte minut i en halvtimme till en timme. Denna process införs långsamt din tank vatten-och parametrar temperatur till den röda körsbär räka miljö, vilket kraftigt ökar deras överlevnad när du överför dem till tanken.
5.
Efter acklimatisering perioden, försöka observera beteendet hos de röda körsbär räka utan häpnadsväckande dem. Om de simmar runt, de har vant sig vid vattnet parametrar (som nu bör likna din tank) och är redo att överföras till akvariet.
6.
Flytta behållaren nära ditt tank om det inte redan. Vänd inte ditt akvarium ljus på riktigt än eftersom många vattenlevande djur, däribland röd körsbär räkor, bättre anpassa sig till nya miljöer om ljuset är låg. Net ut ett rött körsbär räka från behållaren (detta kan vara svårt om det finns många av dem) och sakta sänka nätet i din tanken. Tryck inte på nätet från den andra sidan för att tvinga RCS ut, låt räkor simma ut på egen hand. Detta kan ta lite tid eftersom det röda körsbär räka ser nätet som en fristad, men så småningom kommer att lämna nätet (särskilt om ljuset är släckt).
7.
Om den ensamma röda körsbär räka verkar bra i tanken efter ett par minuter, överföring resten av RCS till tanken och kassera behållaren vattnet.

8.
Vänta ungefär en halvtimme innan du slår på ditt akvarium ljus, och njuta av din röda körsbärstomater räka!

tips och varningar


  • Det finns ingen fördel med att införa rött körsbär räkor till en tank som innehåller många större fiskar, som räkor kommer att få ätit. I själva verket kommer de vanligaste akvariefiskar äter din RCS. Men det finns fortfarande en hel del alternativ. Ember tetror, simulans (grön neontetror), otocinclus malar, Corys dvärg, och microrasboras är bara några exempel på utmärkt tankmates för röda körsbär räkor.
  • Även om det inte krävs om du har ett filter, vattenväxter är idealisk för tankar som innehåller röda körsbär räkor. Inte bara ger de gömställen och lägga till färg på tanken, men de konsumerar många mineraler och kemikalier som är skadliga för RCS inklusive ammoniak, nitrit, och koppar. Växter använder dessa för att producera syre, och syre är bra för fisk och räkor i akvariet.
  • Även ammoniak och nitrat är särskilt giftigt för alla akvarium djur, röda körsbär räka är ryggradslösa djur och är därför också särskilt känsliga för koppar. Koppar kan införas i din tank om du använder vissa typer av substrat eller om ditt hem vattenlinjen använder kopparrör. En koppar test kit kan köpas från din lokala husdjur eller djuraffären och testa tanken vatten rekommenderas innan du lägger till några röda körsbär räkor.
    
    Copyright © 2011 give2all.org