välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man mäter lufttryck

Postad av : P-O Lennartsson

Du kanske har ett antal skäl för att vilja veta det atmosfäriska trycket, som ibland kallas för barometertrycket. Atmosfärstryck är en viktig indikator för att förutsäga vädret, kan det ha en effekt på den mänskliga kroppen och hur vi mår och det är ett viktigt mått som används av piloter när de flyger flygplan. Dessa är de detaljerna i hur man mäter lufttrycket det enklaste och vanligaste sättet, med hjälp av en barometer

Du behöver:.
Barometer


1
Köp eller köpa en barometer. Du kan hitta barometrar att köpa på juvelerare, klocka butiker, några heminredning butiker, trädgård eller plantskolor, båtliv eller marina butiker och på Internet.
2.
Placera din barometer i ett skuggigt område som inte är alltför känslig för temperaturförändringar och variationer. Tryck på barometer lätt samtidigt som du hålla koll på indikatorn nålen.
3.
Notera vilken riktning nålen rör sig efter knackar på barometern. Detta kommer att berätta om det atmosfäriska trycket är stigande eller fallande. En stigande nål visar en kommande förändring mot bättre väder, innebär en fallande nål sämre väder är på väg. En nål som inte rör sig betyder vädret bör vara stadig.
Notera där nålen befinner sig i förhållande till de numrerade steg på barometern. Dessa kommer att ge dig de faktiska lufttrycket behandlingen i antingen inches eller millimeter.

Tips och varningar


  • att omvandla dina läsning från millimeter till inches, dela behandling 25,4.
    
    Copyright © 2011 give2all.org