välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför kastar ormvråkar upp?

Postad av : P-O Lennartsson

Ormvråkar, eller gamar, i Nordamerika använder ett ovanlig form av självförsvar för att undgå deras fiender --- spy. Fast de egentligen inte projektil kräkas, som många tror, inte driva denna kräkas verkligen rovdjur borta

Buzzard Defined

Även i Europa ordet "ormvråk" avser medlemmar av hök familjen, i Nordamerika ordet "ormvråk" avser gamar, särskilt kalkon gam.

Egenskaper

Turkiet gamar, eller ormvråk, inte rovfåglar, om deras näbbar är utformade för att rippa kött, kan fötterna inte greppa och bära byten. De är inte jakt på fåglar, vilket ger dem en mjuk hållning överlag.

Flight

kalkon gam kan glidflyga på termiken i timmar. Det är dock klumpig när den lyfter på flykt, särskilt efter intag av en stor måltid.

Självförsvar

När hotad av ett rovdjur, är kalkonen gam enda läge i självförsvar för att kräkas eller flyga iväg. Ibland fågeln att använda båda dessa metoder

Varför Kräkningar Verk för Flying Away

Om en kalkon gam har ätit en stor middag och förföljs av ett rovdjur, kommer det att ha en svår tid att fly eftersom maten har lagt extra tyngd till kroppen. Kräkningar inte bara tar bort kroppsvikt, men även distraherar rovdjur, som vanligtvis beslutar att äta osmält kött.

Varför Kräkningar Arbetar för självförsvar

Om en kalkon gam hotas av ett rovdjur och har inte ätit nyligen, kommer det att kräkas illaluktande, halv smälts kött som bränner rovdjuret ögon och ansikte när djuret blir för nära. Detta är tillräckligt för att skrämma de flesta rovdjur borta.

    
    Copyright © 2011 give2all.org