välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om tempererade skogsmark djur

Postad av : Annika Hultén

Tempererade skogar, även känd som Medelhavet Biome, innehålla glest träd som ger skugga begränsad, ofta med buskar och gräs som växer i soliga områden under dem. Somrarna är varma och torra i inre utrymmen och svalare nära kusterna. Deras vintrarna är regniga men mild.

Tempererat skogsmarker finns längs Pacific kuster Nord-och Sydamerika, runt Medelhavet, i sydvästra Australien och i Sydafrika. Deras milda klimat gör dessa områden mycket önskvärt för bostadsutveckling.

Avskogning, eld och jakt i några av dessa områden har haft en stor inverkan på flera arter av tempererade skogar djur

typer av djur

Marietta University säger att de flesta tempererade skogar djur har anpassat sig till de varma somrarna antingen fortsätta att vara liten eller vara aktiva endast på natten. Coyotes, Bobcats, bergslejonen, grävlingar och rävar tempererade skogsmark rovdjur, som livnär sig på kaniner, möss, ekorrar och rådjur.

Fåglar i den tempererade skogarna inkluderar västra Jays, hökar, Kalifornien vaktel och olika sångfåglar. Många arter av ormar, ödlor, spindlar och fjärilar också sina hem i de tempererade skogarna i världen.

Enligt naturskyddslagen, tempererade skogar är livsmiljöer av mer än 2800 djurarter, vissa av vilka finns ingen annanstans. Eftersom mindre bytesdjur nedgång är större rovdjur som hotas av brist på mat.

Kalifornien

Katten stora ön räv hör hemma i tempererade skogar på sex av de Kanalöarna utanför Kalifornien. The Nature Conservancy säger de sex räv underart, nu anpassas till olika förhållanden på öarna de lever, är hotade.

Ön rävar äter samma föda som öns fläckig skunkar. Forskning pågår för att se om de sjunkande siffrorna räven har orsakat någon förändring i skunk befolkningen.

Australien

RainForestInfo. org rapporterar att mer än 92 procent av de tempererade skogar ekosystemet i västra New South Wales har förstörts, och att det finns ett trängande behov av att skydda de kvarvarande livsmiljö för dess utrotningshotade djur.

The Wilderness Society of Australia rapporterar att minst 21 arter av fåglar, inklusive emuer, nu går ner i den del av New South Wales där de tempererade skogarna har ersatts av vete gårdar. Den globala Medelhavet Action Network nämner hotade tummen storlek honung pungråtta, som lever på den nektar och pollen.

Under 2004 riktar gröna partiledaren Ian Cohen NSW parlamentet att säga att 19 arter i tempererade skogar djur som redan hade dött ut i New South Wales.

Medelhavsområdet

jätteödlan El Hierro finns bara på Kanarieöarna i Medelhavsområdet tempererade skogar. Det lever på klipporna i El Hierro Island, och dess nummer är så liten att det faktiskt förklarades utrotad år 1975 innan den sista överlevande koloni upptäcktes.

Sydafrika

Förstörelse av livsmiljöer i de tempererade skogarna av Sydafrikas Västra Kapprovinsen har akut hotade den blinde Van Zyl's Golden Mole. Denna lilla varelse tillbringar största delen av sitt liv under jord och, när de störs, kommer att spela död.

    
    Copyright © 2011 give2all.org