välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför venus ändra färger?

Postad av : Camilla Näslund

Venus är brunröda

Venus, den andra planeten från solen och planeten Jorden separera från Mercury, är en planet består huvudsakligen av brunröda färg klippor. I likhet med lavastenar på jorden, klipporna att komponera ytan på Venus saknar vatten och stor del är skyddad från solen av en tjock, grumlig atmosfär. Många bilder tagna av planeten genom att skicka rymdfarkoster avslöjar en något rödaktig planet, fast planetens yta sannolikt skulle ha en något annorlunda utseende under solljus filtrerat genom jordens mer familjär stämning.

Venus har en atmosfär

brunröda, kan nästan tegel färgade ytan på Venus att den ska uppfattas mörkrött till casual observatörer, men det är mer allmänt ses som en röd-orange färg på grund av tjocka, soupy atmosfär som omger planeten. Snarare än att vara huvudsakligen består av syre och väte som atmosfären på jorden, är principen delen av Venus atmosfär koldioxid, vilket gulaktigt färgat skikt av luft ökas genom massiva moln av svavelsyra som ytterligare färgar planetens färg. Enstaka syra stormar på planeten, kombinerat med en atmosfär rik på koldioxid och svavelsyra kan orsaka planeten ska visas röd-orange eller till och med gult vissa bedömare.

Jordens egen atmosfär kan påverka Utseende

När en astronom tittar Venus från jorden, måste han också ha i åtanke att jordens egen atmosfär kan påverka hur planeten visas. Som ljus som reflekteras från Venus färdas genom jordens atmosfär, partiklar av damm, smuts och kemikalier kan orsaka planeten till synes skimmer, glitter eller ändra färg. Dessutom orsakade små virvlar i atmosfären med flyg turbulens (både naturliga och av människan skapade) kan påverka utseendet på Venus ytterligare komplicera möjligheten att effektivt mäta planetens färg.

    
    Copyright © 2011 give2all.org