välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför gnista vintergröna myntverk i munnen?

Postad av : Magnus Ekblad

Triboluminescence

Wintergreen myntverk av alla typer avger ljus när godiset är biten in. . Ljuset kan vara mycket svagt, men det kan ibland vara spektakulära. Effekten, kallad triboluminescence, beror på den elektriska laddning som bygger upp inom den kristallina strukturen för socker inom godis. Den triboluminescence uppstår när den elektriska laddning häftigt är släppt som struktur kristaller är bruten. Naturligtvis är det inte bara söta karameller som framkallar denna bakgrund, och när något är trasigt eller går sönder, kan samma sak inträffa. När atomer tvingas våldsamt isär, förlorar de en större del av sina elektroner mycket snabbare än normalt. Eftersom elektroner efter balans, de studsar runt tills de hittar någonstans att vila. ,

Wintergreen Olja

När atomerna krossas är de elektroner som tvingats lämna sina atomära banor. Dessa elektroner kolliderar med luftmolekyler och elektronerna överföra en del av sin energi vid kollisionen. Eftersom det finns ett överskott av energi, är en del av den energin som avges som synligt ljus. Med vintergröna myntverk, är detta synligt ljus klarblå, och samtidigt som det finns inte så mycket av det, är det extremt ljusstark. Ju fler bitar av godis som är krossade på en gång, ju större mängd av kärnvapen skada, och de mer spektakulära den ljusshow. Vintergröna myntverk kommer att avge en mer än normal mängd synligt ljus eftersom vintergröna oljan är fluorescerande. Oljan i godis avger ljus som är av en längre våglängd, och lättare uppfattas av det mänskliga ögat. Det intressanta med de vintergröna olja är att det absorberar kortare våglängd ljuset som vanligtvis hörs, och avger längre våglängder på sin plats. Det är därför det vintergröna godis kommer att avge en mycket starkare "gnista" än andra godis.

Rekreation

Det är möjligt att återskapa detta i alla mörka rum, men godis måste vara färskt och får inte ha absorberat så lite fukt som möjlig. Eftersom det är absolut nödvändigt att godis är mycket spröda, individuellt förpackade bitar av godis är mycket mer sannolikt att producera den kontrollanordning gnista än de som har förpackats i massor.

    
    Copyright © 2011 give2all.org