välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man läser väderradar

Postad av : Jan-Olof Stoor

Väderradar, även kallad Doppler-radar, är ett användbart verktyg i prognosarbetet väder. Det är också bra att den typiska personen eftersom det kan låta dem veta om och när dåliga vädret kommer att påverka dem. Forecasters använder radar för att avgöra när frågan väder klockor och varningar, och Storm Chasers använda den för att bestämma vart man ska gå till att samla uppgifter om stora åskväder. Trots att en avancerad teknologi, är det mycket enkelt att läsa en radarskärm

Du behöver:.
Tillgång till Internet eller TV med tillgång till ett väder kanal.


1.
Access en radar karta genom att logga in på en väder webbplats eller tittar på en väder-sändningar, och hitta din stad på kartan.
2.
Läs nyckeln, oftast på toppen av kartan, för att avgöra vad radarn färgerna betyder. Vanligtvis gula och rött är mer intensiv nederbörd, medan grönt är mindre intensiv.
3.
Bestäm riktningen att stormen är på väg genom att titta på radarn i rörelse, som visar diabilder av Sedan flera radar ramar. Titta på i vilken riktning stormen rörde sig i tidigare ramar, och spår i den riktningen att bestämma var stormen är på väg.
4.
Kolla tidsstämpeln, oftast på undersidan av skärmen, för att se vilken tid varje bildruta togs. Detta hjälper dig att avgöra hur snabbt stormen är på väg och att uppskatta hur lång tid det tar att flytta från ett område till ett annat.

    
    Copyright © 2011 give2all.org