välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykel bäver

Postad av : Valon Istrefi

Endast två arter av bäver finns. De finns i USA, Kanada, Asien och Europa. Bävrar lever i bäckar, sjöar eller dammar i lodger att de konstruera med stockar och grenar

Reproduktion

Beavers kan föda när de är tre år gammal. De parar under vintermånaderna januari eller februari. Dräktighetstid är 105 dagar. Upp till åtta satser (baby bävrar) är född i en kull.

Storlek

Bävrar kan väga mellan 35 och 80 kg. Deras kroppar kan nå 27 inches och deras svansar mäta ytterligare 12 till 16 inches.

Familjen

Beavers välja en livskamrat och paret bor med sina byggsatser i logen. De unga är avvanda vid ungefär tre månader. Som ungdomar, tillbringar de mycket tid i säkerhet i hyddan, men de kommer att lära sig simma i tidig ålder. Unga bävrar leva med sina föräldrar i två år innan han vågade sig ut på egen hand.

Diet

Bävern är vegetarian och äter näckrosor och barken på träd som pil, björk och asp.

Lodges

Beaver loger kan vara så stor som 40 meter över och så högt som sex meter ovanför vattnet. Inne i hyddan, är det levande området ovanför vattenlinjen och är fylld med torrt gräs. Bävrar in på deras hem genom vattnet entréer, vilket hjälper till att hålla dem säkra från land rovdjur.

    
    Copyright © 2011 give2all.org