välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är svavel renas?

Postad av : Charlotte Wannberg

Allmän information om Svavel

Svavel är del nr 16 i det periodiska av Elements. Det är en gulaktig, icke-metall, luktfritt material som inte är lösligt i vatten.

Använder för svaveldioxid

Svavel används av så många olika tillämpningar, skulle det vara svårt att nämna alla. Svavel används i fungicider och mineralgödsel för jord-program. Det används också som ingrediens i krut och sprängämnen. Svavel kan användas för att rena avloppsvatten och för papperstillverkning. Det är viktigt för framställning av svavelsyra och används ibland som en elektrisk isolator. Svavel används för att göra matcherna, och när renas, kan användas som en ingrediens i vissa läkemedel.

Metoder för att rena svavel

Flera processer finns för rening av svavel. Metoden beror sannolikt på den slutliga tillämpningen av svavel. Dessa metoder omfattar destillation, omkristallisering, centrifugering, en termokemisk process, Claus processen och Frasch processen. Destillation och Frasch processen är fortfarande de två vanligaste processer för att rena svavel.

Destillation

Processen för destillation är liknande den i destillering vatten. Destillation krävs efter svavel från den sicilianska processen produceras. Under sicilianska processen är svavel bort från vulkaniska bergarter och staplade upp på en backe. Svavel lugg är sedan i brand och svavel smälter. Den går nerför sluttningen och kan senare samlas i trä hinkar för rening med destillation. Denna metod används oftast för att ta bort svavel från olika typer av gas och råolja. Destillation av råolja innebära att dela upp olika komponenter beroende på vad olja eller gas kommer att användas för (dvs. makt, transporter, uppvärmning av hemmet, osv).

Frasch Process

Frasch processen är en metod för skörd svavel från underjordiska källor. Hål borras och ledningar sätts i sina hål för att ta bort elementet med hjälp av hetvatten och ånga för att driva upp den. Svavel avlägsnas genom Frasch processen är upp till 99. 5 procent ren, så att inga andra reningsprocesser som behövs.

Var är Svavel Hittade?

Svavel finns i eller i närheten av vulkaner, meteoriter och varma källor. Svavel kan också hittas i många andra mineraler som Epsom salter och gips i gips.

    
    Copyright © 2011 give2all.org