välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kaliumpermanganat vattenrening

Postad av : Ulf Friberg

Kaliumpermanganat eller KMnO4, är en vanlig oorganiska kemiska används för att behandla dricksvatten för järn, mangan och svavel lukt. Den kan användas som desinfektionsmedel också, hålla dricksvatten fritt från skadliga bakterier. Dricksvattenanläggningar använder ofta kaliumpermanganat i början av desinficering process för att minska mängden senare desinfektionsmedel, som klorföreningar, som ska användas

Du behöver:. .
Voltmätare
Ohm-mätare.
Skruvmejsel.
Kombination nycklar.

järn och mangan borttagning

Om mängden syre i dricksvatten är låg, järn och mangan får stanna i lösningen. Både metaller orsaka mörka färger i dricksvatten som kan vara skadliga för Rörmokarartiklar och tvätt. Kaliumpermanganat används ofta för att ta bort dem.
Kaliumpermanganat oxiderar järn och mangan, vilket gör att metallerna fälls ut ur lösningen. Järn är omvandlas från en järn-två-plus elektroner-en järnklorid stat-tre plus elektroner), medan mangan omvandlas från en två-plus till fyra och ett statligt. Denna reaktion tar ungefär fem till 10 minuter i dricksvatten som har ett pH på eller över 7,00.

Lukt

Organiskt material kan orsaka dålig lukt i dricksvatten. Exempel på detta kan hittas i synnerhet i vatten från en sjö eller en brunn. Kaliumpermanganat kan användas för att neutralisera dessa dofter och desinfektera dricksvatten samtidigt. KMnO4 kan hittas på kemiska lager eller förråd pool för användning vid behandling dricksvatten. Ren form kan vara giftiga och farliga. En professionell i vattenrening och reglering området bör konsulteras innan själva behandla någon dricksvatten.

Styrning av Nuisance Art

Kaliumpermanganat har konstaterats att kontrollera vissa arter av sötvatten mollusker som genomsyrar dricksvatten reservoarer. Enligt Naturvårdsverket kan unga asiatiska musslor kontrolleras på ett kaliumpermanganat koncentration 1,1 till 4,8 mg /L. Det är också användbart för att döda zebra musslor, en annan invasiva arter. Koncentrationen behövs för detta är cirka 0,5 till 2,5 mg /L.

Minskad Desinfektion Biprodukter

Kaliumpermanganat är ett mycket värdefullt dricksvatten desinfektionsmedel. Tyvärr är det inte lika kostnadseffektivt som andra större utsträckning desinfektionsmedel, som klorerande reagenser. De biprodukter från dessa olika klorerande reagenser kan vara skadliga vid höga nivåer. Minimera deras produktion är viktigt för alla behandlingsgrupper dricksvatten. Vid användning i första behandlingen steg oxiderar kaliumpermanganat de organiska föreningar som tenderar att skapa skadliga biprodukter längre fram i processen. Detta är ett sätt på vilket reningsverk effektivt kan använda permanganat och klorering reagenser tillsammans kostnadseffektivt.

Behandlingsprocessen

Vattenrening specialister bestämma lämplig koncentration av kaliumpermanganat lösning för det specifika dricksvatten de är behandling. Denna lösning är sedan sprutas in i reningsverket vattenintag eller om källan vatten tränger in i systemet. Detta kan vara ett rör, behållare eller andra vatten inneslutning enhet. Poängen med injektion är tillräckligt långt borta från vattnet filtren för att ge tid för att kaliumpermanganat reagera tillräckligt med järn, mangan och organiskt material. Detta sätt när dricksvattnet når filtren kommer alla fällning från den permanganat reaktionen tas bort. Vattnet fortsätter sedan genom resten av denna anläggning behandlingsprocess.

    
    Copyright © 2011 give2all.org