välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

steg i städning oljeutsläpp

Postad av : Jan-Olof Stoor

Det bästa sättet att minimera skador från ett oljeutsläpp ska innehålla det och sedan suga upp den i lagertankar. Tyvärr kan en del spill inte kan bemästras. När ett oljeutsläpp inträffar någonstans där den inte kan säkert vara omgiven och isolerade, måste du välja det bästa alternativet för att minimera den skada det gör på den lokala miljön. Använder kemikalier eller mikroorganismer att sprida den eller bryta ner det, eller helt enkelt lämna den där, räknar med naturliga processer för att till slut bryta ner och lösa upp den

Du behöver:.
Flytande bommar.
Oljeavskiljare båtar.
Helikoptrar.
Kemiska dispersent.
Kväve.
Fosfor.
Högtrycksslangar.


1.
Innehåller spill av flytande bommar. De flesta oljor är lättare än vatten och stanna på ytan tills de bryta upp. Om hjälp i närheten och vädret är inte alltför blåsigt, sanering båtar kan omge utsläppet med inneslutning bommar för att stoppa den från att sprida sig.
2.
Dammsug spill upp. Har oljeavskiljare båtar flyter inne i bommen, pumpa spill in i behållarna för senare avfallshantering.
3.
Bränn den. Ibland är olja förbränns när den finns i bommar. På den positiva sidan blir det bort en massa oljan snabbt. På den negativa sidan skapar det en hel del rök som kan skada undanvind luftkvaliteten.
4.
Disperse det. Spray kemiska dispergeringsmedel på olja från en helikopter eller fartyg. Dessa kemikalier gör oljan bryta upp snabbare och lös upp i vatten, minimera påverkan på den lokala miljön. Tyvärr kan de kemiska dispergeringsmedel själva har negativ inverkan på den marina ekologin. Detta är en bra teknik att använda om utsläppet sprider ut för långt innan du kan innehålla det, eller om havet är för grovt för bommar ska fungera.
5.
Använd biologiska ämnen . Spray näringsämnen som kväve och fosfor på oljan. Dessa näringsämnen hastighet tillväxten av mikroskopiska organismer som bryter ner oljan. Tyvärr kan de anställa också förödelse på känsliga marina livet. Denna teknik används ofta för oljeutsläpp som når stranden.
6.
Spray bort det. När ett oljeutsläpp får på stranden, kan högtrycksslangar hjälpa till att skingra den.
7.
Använd "titta på och vänta"-metoden. Ibland miljöriskerna vid rengöring upp spill är värre än utsläppet själv. När detta händer kan en saneringspersonal bara "titta på och vänta", beroende på naturliga processer för att bryta ner oljan.

Tips och varningar


  • Även om de flesta den berömda oljeutsläppet Bilderna visar stränder och djur för råolja, helst skall du sluta ett utsläpp innan det blir nära land. Ett oljeutsläpp långt ute i havet brukar göra mycket mindre skada.
  • Dispersion kan ibland göra mer skada än nytta. Det låter oljan att sjunka ner i vattnet, där den kan skada korallrev och andra djupa miljöer havet.
    
    Copyright © 2011 give2all.org