välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om plexiglas

Postad av : Stefan Svensson

Plexiglas är ett vanligt använt namn för ett slags syntetisk polymer med egenskaper som är något liknar vanligt glas. Plexiglas används i många olika applikationer och är relativt allmänt förekommande i det moderna samhället. Det är också, för ett syntetiskt material, relativt enkelt syntetiseras och billig att producera

Typer

True Plexiglas är tillverkad av en syntetisk polymer metylmetakrylat, men termen "plexiglas" används också för att hänvisa till många andra former av syntetiska polymerer som används i liknande tillämpningar. Den faktiska tekniska benämningen för Plexiglas är akrylglas, eftersom "plexiglas" är ett varumärke. Akrylglas säljs under många andra varumärken, såsom R-Cast, akrylit och Oroglass.

Historia

akryl glas som liknade dagens produkt plexiglas först utvecklades 1928. De föreningar som används för att skapa det, tillsammans med den åtföljande vetenskapliga genombrott, tillverkades i början av 1900. Skapad av Rohm and Haas Co, kom ut produkten på marknaden för första gången 1933. Det blev omedelbart populär och har så förblivit sedan dess.

Funktion

akryl glasögon som plexiglas är skapade med relativt komplicerade kemiska processer. I grund och botten sett inträffar syntetisk process genom en av tre olika metoder: emulsion polymerisation, bulk polymerisation eller lösning polymerisation. Alla dessa processer kan producera högkvalitativa plexiglas.

Fördelar

Plexiglas är en mycket användbar produkt och erbjuder många olika fördelar jämfört med andra material. Det har flera av de egenskaper av glas, det viktigaste är öppenheten, men den överträffar traditionell glas i många avseenden. Plexiglas är mycket mer resistenta mot splittring som glas. Detta innebär att det tål mycket mer effekt skada än glas. Det är också användbart på grund av dess stora graden av hårdhet, slitstyrka och värmebeständiga egenskaper.

Betydelse

plexiglas och andra akryl glas är mer betydelsefulla för samhället än de flesta tror. Plexiglas används som ett säkrare ersättning för glas i många applikationer, såsom motorcykelhjälmar, akvarium och sköldar polisen. Andra användningsområden är ännu viktigare. Till exempel är plexiglas ofta används som material i medicinska implantat placeras inom den mänskliga kroppen. Till skillnad från med andra material, kroppen tenderar att se plexiglas som en icke-skadlig, icke-invasiv ämne. När alla plexiglas "använder läggs upp, det är en av de viktigare syntetiska ämnen i det moderna samhället.

    Previous:nothing
    Next:Hur reproducera växter med sporer?
    
    Copyright © 2011 give2all.org