välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om djurlivet i Alabama

Postad av : Jonathan Nyberg

Alabamas terrängen gör det till en idealisk plats för övervintrande fågel som söker värme i södra klimat. Dess södra träskmarker ge tillflykt till alligator, och den skogsbevuxna regionen och bygdens floder är hem för en varierad samling av vilda djur

Fördelar

Alabama är känd för att ha flera sorter som fåglar, fiskar och däggdjur än någon stat öster om Mississippifloden. Dess rika ekosystem gör det ett idealiskt område för att studera djurlivet. Det är också hem för ett antal djur som bedöms utrotningshotade.

Geografi

delstaten Alabama är belägen i den sydöstra delen av USA. Det gränsar Florida i söder, med dess sydöstra spets längs Mexikanska golfen, vilket ger 53 miles från kusten. Alabama gränsar Tennessee i norr, Mississippi i väster och Georgien i öster. Två tredjedelar av Alabama är täckt av skog, som i huvudsak omfattar tall, plus cypress, odört och ek. Det finns träsk och bygdens floder längs den södra delen av staten.

Funktioner

Alabama djurliv kan hittas både i träskmarker och skogsområden av staten. Beaver kolonier är förhärskande i träskmarker och ankor, gäss och andra sjöfåglar vintern i området. Alligatorer finns i vissa sydliga träsk regioner. Djur som finns i hela Alabama omfatta rådjur, räv, mink, Bobcats, opossum, kaniner, tvättbjörnar, ekorrar, skunkar och vilda kalkoner. Sötvatten är fisk bas, buffel fisk, crappie, havskatt, shad och näbbgädda. Längs kusten finns krabbor, räkor, ostron, makrill, röd snapper, tarpon, drumfish, flundra och mulle.

Typer

Alabama har 93 inhemska reptiler, som omfattar alligator, 12 ödlor, sköldpaddor 31 och 48 ormar. Staten har 73 inhemska groddjur, som omfattar 43 arter av salamandrar och 30 arter av grodor. Den exotiska växthus grodan finns i Mobile och Baldwin län inom staten. Det finns mer mussla mångfald i Alabama än någon annan stat, och det finns 83 arter av kräftor, också mer än någon annan stat. Alabama har vattenlevande snäckor, men mark sniglar är sällsynta. Alabama har 62 däggdjuren och över 300 arter av fisk, och ca 420 olika fågelarter.

Historia

Under åren vissa inhemska vilda arter har försvunnit från Alabama. De södra hognose orm och härma glas ödla inte har observerats i många år, vilket också är fallet för de östra indigo ormen, gopher groda och Flatwoods salamandern. Vid ett tillfälle den röda vargen, puma, älg och bison kunde hittas i Alabama. Dessa däggdjur kan fortfarande hittas i andra stater.

    Previous:nothing
    Next:hur är blixten bildas?
    
    Copyright © 2011 give2all.org