välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om termiter

Postad av : Valon Istrefi

Termiter har funnits sedan urminnes tider. De är sociala insekter som lever på dött växtmaterial, vanligen trä. De bor i kolonier som kan flera miljoner och finns starkt koncentrerad i tropikerna och inom femtio breddgrader vardera sidan om ekvatorn

Typer

Det finns uppskattningsvis 4. 000 arter av termiter, men av dessa endast 10% är typen som kan orsaka problem för människor. Termiter har ett socialt system, med en kung, drottning, arbetare och soldater. De fyra vanligaste typerna av termiter som bor i USA är de dampwood termit, den drywood termit, den underjordiska termit, och powderpost termiter.

Missuppfattningar

Termiter är ofta misstas för myror, och kallas ofta för "vit myror, "men de har tydliga skillnader. Myror foder och i många fall lever på ytan, medan termiter lever i bon och undvika ytan. Ant antenner skiljer sig från dem i termit, eftersom de bugade, medan termiter är rakare. Myror har ögon, men termiter inte, eftersom de lever i mörker regioner under jord och i trä. En termit har en mycket tjockare midjan än en myra gör.

Effekter

Termiter kan orsaka stora skador på träkonstruktioner, ofta passerar obemärkta tills lite om något kan göras åt dem. De kommer att äta papper, kläder och mattor när de har fått tillgång till ett hem, förstörde så mycket de kan äta. I delar av Asien och Afrika termiter är viktiga skadedjur.

Fördelar

Dessa insekter är inte utan förtjänster. De är ansvariga för att tillhandahålla mat för många typer av rovdjur, såsom fåglar och ödlor. De mejsla ut virke, vilket underlättar andra djur att finna skydd. Deras termitstackar bli en fristad i översvämmade områden regniga och används för bostäder av andra djur när de är övergivna. De gräver i jorden och göra regnvatten blöta i lättare, stoppa erosionen. De äter också död ved på marken, vilket gör att spridning av bränder mycket svårare. I delar av världen, människor äter termiter. De är fångade som de svärmar runt lampor och sedan rostad eller stekt efter deras vingar har tagits bort.

Förebyggande /Lösning

Termiter göra bra i en fuktig miljö, så det är av yttersta vikt att fastställa läckande rör och kranar och avleda regnvatten borta från ditt hem. Trä bör inte vara i direkt kontakt med jorden, eftersom det ger en termit enkel tillgång till den. Håll ved, marktäckning, skrot träbitar och liknande borta från ditt hem. Håll buskar och träd borta från ditt hem stiftelse. Fix sprickor och hål i basen som låter en termit i. Få professionell hjälp om du misstänker att du kan ha en termit problem.

    Previous:nothing
    Next:om lagen i flera proportioner
    
    Copyright © 2011 give2all.org