välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Var sover ekorrar?

Postad av : Jonathan Nyberg

Ekorrar tillhör gnagare familjen och finns i hela världen. De är indelade i tre familjer-marken ekorren, trädet ekorren, och den flygande ekorren. Var och en av dessa ekorrar sover i en annan typ av plats

. Typer

finns många olika ekorre arter. Den vanligaste ekorren i östra och centrala USA är den grå ekorren, som med framgång införts i England och bor i de flesta av norra halvklotet. Ekorrar är lägre än grå ekorrar och bebor de norra regionerna av planeten, frekventerar skogarna i tempererade och arktiska områden. Fox ekorrar är en annan art av ekorre som bor i USA, liksom flygekorre, som inte riktigt kan flyga, de glider med hjälp av lappar av huden mellan benen. Ground ekorrar finns i hela världen.

Funktion

Gray, räv och ekorrar sova i sitt bo, som kallas drey. Den består av kvistar och pinnar och sedan klädda med mossa, remsor av bark, gräs och löv. Boet är oftast byggda i gaffeln av ett högt träd men kan också byggas på vinden i ett hus eller i utsidan av ett hem. Ekorrar kommer sova i denna boet på natten och vid delar av dagen när de inte är ute födosök för livsmedel. Flygekorrar kommer att bygga ett bo av bark och gräs i urholkad hål i träd. De kommer att sova tillsammans under vintern i dessa bon att hålla sig varma.

Tidsplan

trädlevande ekorrarna som grå, röd, flygande, och räv ekorre leva och sova i sitt bo uteslutande när de föds . Efter kanske så länge som sex veckor har de möjlighet att öppna sina ögon och kolla in deras omgivning. På åtta veckor kan de äta fast föda och spendera mer tid borta från boet. De kan spricka öppna nötter som de äter på tio veckor och de flesta av dessa typer av ekorrar är fullvuxen på tio månader gamla, med undantag för den flygande ekorren, som når sin kulmen på arton månader. När de är fullt utvecklade, hittar de en plats att bo och bygga egna bon i att bo och sova.

Geografi

Ground ekorrar skiljer sig från träd ekorrar i att de lever och sover i en håla grävt i marken. I nordliga klimat de kommer att sova hela vintern i ett tillstånd av dvala. Deras kroppstemperatur kan falla, och deras puls och andning blir långsammare. Ground ekorrar kan sova på detta sätt i sina hålor så länge som fem eller sex månader, vakna upp varje par dagar till foder för mat innan du går tillbaka för att sova. Ground ekorrar i varma klimat kan också övervintra, men under sommarmånaderna, för att undkomma den extrema hettan. Detta sker i ökenområden och kallas estivation.

Expert Insight

ekorrar lever i barrträd och lövträd skogar och bygga bon oftast i en gran. De sover i dessa bon men de övervintrar inte i kylan norra vintrar. Istället leta efter mat under dygnets ljusa timmar. Du kan berätta om en ekorre bor och sover genom att leta efter tuggade upp resterna av kottar, som är en favorit mat av arten. De kommer att samlas i stora skaror under trädet den röda ekorren bor i, tillsammans med bitar av kotte att det har slitits bort i jakt på frön.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör musikaliska flaskor
    
    Copyright © 2011 give2all.org