välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är kredit tänkte?

Postad av : Camilla Näslund

Allmän översikt

I den ekonomiska mening är kredit tillhandahållandet av resurser såsom pengar eller föremål av hög värde som ges av en part till en annan. I detta fall inte ersätta den andra parten inte den första parten omedelbart, utan istället går med på att återbetala den första parten vid en senare tidpunkt. Första samtalet brukar kallas en borgenär eller långivare, och den andra parten kallas gäldenär, eller låntagaren. Tillhandahållande av ekonomiskt kapital är ofta beroende av den andra partens rykte eller kreditvärdighet, vilket innebär att låntagaren kommer att betala tillbaka lånet i tid och utan problem.

Hur kreditvärdighet Tänkte

kreditvärdighet är listat genom statistisk analys av en persons kredit historia, som beräknas till en kredit värdering baserat på kredit rapport information som samlats in från olika kreditbyråer. Kredit historia är i grunden en berättelse om en persons upplåning eller återbetalning av information, vilket inkluderar sena betalningar och konkurser. När en person lånar från alla långivare, informationen placeras i en persons kredit filer med hjälp av hans personnummer för att spåra all upplåning aktivitet. All verksamhet som gäldenären är spårade och permanent in på det kredit rapport, som påverkar kredit värdering antingen positivt eller negativt. Om en låntagare är sent på en betalning eller uteblivna betalningar på ett lån, det sänker sin kredit värdering. Samtidigt betalningar som görs i tid utan problem ha en positiv inverkan på hans kredit värdering.

Förståelse Kredit Rapporter

Många banker och alltmer webbplatser, erbjuder gratis rapporter krediter till privatpersoner och företag. Dessa kreditupplysningar vanligtvis kommer från tre olika källor och ger en grundlig rendering av en persons fullständiga kredit historia. Denna rapport kan individer att hålla koll på deras personliga kredit historia och varsel om det finns några misstänkta förändringar. Kreditupplysningar är särskilt användbara om en persons kreditkort eller personuppgifter används av någon annan part utan tillstånd.

    Previous:nothing
    Next:Fakta om termiter
    
    Copyright © 2011 give2all.org