välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är safflorolja?

Postad av : Jonathan Nyberg

Som en av de äldsta växter som odlas av människan, har safflowers använts på många sätt. I modern tid är det framför allt odlas och skördas för oljan tas från dess frö. Även om det är huvudsakligen används i matlagning, kan oljan också användas för andra ändamål

Identification

Safflorolja ser ut som andra oljor, vilket gör det svårt att identifiera utan att titta in på dess kemiska egenskaper. Det är allmänt färglös och luktlös och kan identifieras av olika mängder fett den är gjord av. Det är också något mer lättflytande än andra oljor, är en av de lättare sorterna.

Typer

Det finns två olika typer av safflor oljor som kommer från två typer av safflowers. Den första typen innehåller i huvudsak enkelomättade fettsyror, medan den andra består huvudsakligen av fleromättade fettsyror. Oljan innehåller enkelomättade fettsyror produceras mer än det andra eftersom det är mycket sundare. Det har ännu färre mättade fettsyror än olivolja, som är en av de mest konsumerade hälsosamma oljor.

Funktion

Safflower används ofta som matolja, eftersom det är friskare än de flesta andra oljor. Många dressingar innehåller också denna olja. Dessutom olika typer av margarin använda safflorolja. Annat än matlagning, är safflorolja används även i blandning färger. Det är oftast används för att ersätta linoljefärg i vit färg, eftersom det är billigare och inte har några pigment för att blandas med andra färger.

Geografi

Safflowers odlas i hela världen, i allmänhet där klimatet är varmt för åtminstone en del av året. USA leder produktionen av globala saffran olja, med Spanien kommer i andra. Syrien och Iran är två andra stora producenter av saffran olja, med Italien och Marocko avrundning ut de ledande tillverkarna i världen.

Fördelar

Safflorolja främsta hälsa fördel är att det stöd i produktionen av prostaglandiner, viktiga hormoner att Kroppen behöver ett antal skäl. Dessa inkluderar att stärka det yttre membranet av celler i hela kroppen, vilket i sin tur tillåter en generell ökning av effektiviteten i alla kroppsliga processer. Oljan hjälper också bränna brunt fett, vilket underlättar viktminskning, och kan göra hår och naglar blankare och friskare.

    Previous:nothing
    Next:vad är psyllium?
    
    Copyright © 2011 give2all.org