välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Nackdelen med alternativa bränslen

Postad av : P-O Lennartsson

Två huvudsakliga nackdelar med alternativa bränslen, oavsett om hem, företag, eller bilar, är de initiala kostnader och mängd mark som krävs. Lagring är också ett problem eftersom några alternativa energikällor är endast produceras under vissa typer av väder. Många människor är intresserade av att se alternativa bränslen utvecklas för mer omfattande användning, men vissa problem måste övervinnas för någon typ av alternativt bränsle

Wind

Vindkraften att producera el kräver en mycket stor mängd mark. Närboende uttrycker ofta bestörtning om hur högljudda vindkraftverken, och folk protesterar mot byggandet av vindkraftverk i närheten av deras bostadsområden. Dessutom, eftersom den vindkraft webbplatser vanligtvis sätts upp på landsbygden, finns det klagomål om att vindkraftverk förstör landet åsikter. De kan inte byggas i närheten av naturskyddsområden, och andra områden är problematiska också. På vindkraft plats nära Altamont Pass i Kalifornien, där platsen sträcker sig över en flyttfågel rutt, turbinerna dödar tusentals rovfåglar varje år.

Solar

För enskilda hushåll och småföretag kan solenergi vara ett utmärkt alternativ men, som vindkraft, för stora insatser det kräver en hel del mark. År 2011 den största solenergi anläggningen hittills beräknas vara klar i Arizona, där det kommer att ge el för upp till 70. 000 hem. Anläggningen upptar 1. 900 tunnland. Många klimat, dock inte lämpar sig för sol som en storskalig elproducent. Solenergi producerar bara tillräckligt med energi med stora mängder solljus och lagra makt i batterier kräver ännu mer mark.

biomassa

Biomassa, som använder animaliskt avfall och växtmaterial, har varit den vanligast förekommande alternativ energikälla i USA sedan 2000. En stor nackdel med biomassa är det hemska lukten, som är svår att dölja. Detta gör godkännande av biomassa anläggningar svårt på många områden.

Vätgas och andra gaser

Vätgas bränsle till fordon kan vara den våg av framtiden, men är mycket dyr. Flytande väte är svårt att producera, hantera, fartyg och förvara. Liksom flytande naturgas, komprimerad naturgas och flytande propan, kräver väte stora, skrymmande och tunga tankar. Vätgas även fungerar inte bra med förbränningsmotor och tenderar att orsaka antändning fel och eventuella motorskador.

Etanol

allt vanligare, är etanol ett annat bränsle som kräver stora mängder jord, eftersom det genereras från majs. Framställa etanol kräver stor energimängd grund av att växtmaterialet har en hög vattenhalt. Dessutom är en hel del bensin som används inom jordbruk utrustning och transport av majs. Jordbruket kostar också lägger upp. Jord utarmning resultat från ständigt växande en typ av gröda, som sedan kräver extra gödning. Det finns också fungicid och herbicid tillämpningar och intensivt jordbruk har en inverkan på lokala vattentäkterna. En annan nackdel är att fattiga länder skapar brist på mat när maten källor konkurrerar som energikällor.

    Previous:nothing
    Next:psykologi och karriär
    
    Copyright © 2011 give2all.org