välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

allt om delfiner

Postad av : Charlotte Wannberg

Delfiner är en typ av marina däggdjur, med över 40 olika typer som förekommer i olika delar av världen. De är mycket intelligenta varelser som har väckt vår uppmärksamhet på grund av deras vänliga och lekfull karaktär. De har varit med i filmer, tecknade filmer och olika myter genom åren och är en viktig art i oceaniska livet

Identification

Delfiner har en lång kropp som är bred i mitten och avtar i båda ändar. Bakåt är en stjärtfenan kallas en lyckträff som är breda och platta, som används för framdrivning. På baksidan av de flesta delfiner är en ryggfena. Framåt undersidan är två fenor, en på vardera sidan av kroppen. I slutet av chefen för delfinen är en nos-liknande näbb. På toppen av huvudet är en blowhole, och på sidorna av huvudet finns hål används för förhör. Delfiner är i allmänhet någon nyans av grått, med linjer eller fläckar av varierande andra nyanser i hela kroppen.

Funktioner

Ett antal funktioner finns i delfiner som hjälper dem att jaga och överleva. I huvudet på en delfin är något som kallas en melon. Detta hjälper ekolokalisering delfinen använder, en färdighet alla delfin arter tros ha. Det hjälper dem jaga fisk även när fisken är för långt bort för att ses. Delfiner har stora hjärnor, som gör dem till en av de mest intelligenta djuren i världen. Delfiner har också en stark känsla av syn, både i och ur vattnet.

Typer

Det finns nästan 40 arter av delfiner som faller under 17 olika släkten. Släktet Delphinus har två vanliga delfiner, känd som långnosad och kort beaked vanlig delfin. Simimlar delfiner inkluderar Bottlenose, Indiska oceanen och Stilla Bottlenose, norra och södra delfiner rightwhale. Några av de mest exotiska delfiner inkluderar chilenska, dunkla, Amazonfloden, kinesiska floden och melon-headed delfiner.

Habitat

Delfiner finns över hela världen, även om deras huvudsakliga livsmiljö i grunda havsvatten i kontinentalsockeln. Dock kan vissa delfiner finns i kallare arktiska vatten. Den flasknosdelfiner och några andra föredrar varma, tropiska vatten. Fortfarande andra arter av delfiner föredrar saltvatten eller bräckt vatten i olika stora inre vattenvägar såsom Amazonfloden.

Varning

Några delfiner riskerar att få sitt nummer tunnas ut tack vare mänsklig interaktion. De flesta delfiner har några naturliga predatorer, men människan har varit fara för dem under många år. År 2006 var Yangtzefloden delfinen anses utrotad eftersom inga prover visade, och andra floddelfinerna runt om i världen finns också i trubbel på grund av föroreningar. Vissa fiskemetoder, till exempel tonfisk eller Seine fiske, sårad delfiner genom att fånga dem i nät.

    Previous:nothing
    Next:hur man använder en balans skala
    
    Copyright © 2011 give2all.org